Через окупацію у продажу не буде мелітопольської черешні

Через окупацію у продажу не буде мелітопольської черешні.

Через окупацію у продажу не буде мелітопольської черешні. Фото: pexels.com

Події
25 травня 2022 17:59

Через те, що Мелітополь перебуває у тимчасовій окупації, українцям та європейцям цього року не вдасться купити знамениту мелітопольську черешню.

Усі черешневі сади та державне підприємство "Мелітопольська дослідна станція садівництва" окуповані російськими військовими. Про це під час національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Усі сільгосппідприємства давно перебувають під контролем окупантів, вони окупували всі наші сади та державне підприємство, і сьогодні дуже небезпечно займатися господарством, – сказав Федоров.

За його словами, фермерів змушуватимуть вивозити мелітопольські фрукти та ягоди через Крим, Донецьк та Луганськ до російських споживачів.

- На жаль, цього сезону в Україні не вдасться спробувати мелітопольську черешню, – додала мер.

Раніше ми писали, що у вересні 2021 року мелітопольська черешня отримала реєстрацію в Україні і тепер вважається продуктом з історичним географічним походженням, що має право на визнання в Європейському Союзі.

Варто зазначити, що Мелітопольська черешня стала першою українською ягодою, за якою закріпили назву регіону та місцевості, де її вирощують і тепер має реєстрацію географічного значення. А заявку на реєстрацію географічного походження подала "Асоціація виробників мелітопольської черешні".

Також нагадаємо, що сама Мелітопольська черешня відома ще з 19 століття, вирощується в місцевості навколо Мелітополя на двох берегах Молочної річки, а саме: в межах міста Мелітополь та навколишніх населених пунктів. Самі ягоди вважаються товаром елітного класу, а плоди збирають вручну.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах