Подробиці ворожих обстрілів у Запорізькій області за 22 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 23 травня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 23 травня. Фото: gettyimages.com

Події
23 травня 2022 09:47

Почалася 89-та доба війни Росії проти України. Ворог постійно обстрілює позиції наших військ із артилерії. Яка ситуація у Запорізькій області на 23 травня – повідомили у Штабі Сил оборони Запорізького краю.

На Запорізькому напрямку армія РФ продовжує завдавати авіаційних ударів та ушкоджувати артилерією інфраструктуру мирних населених пунктів, намагаючись покращити своє тактичне становище. Ворожі війська здійснюють перегрупування своїх підрозділів, нарощують систему вогневої поразки, а також проводять повітряну розвідку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти активізували ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів у районі населених пунктів Оріхів, Гуляйполе та Велика Новосілка.

Загарбники вели обстріли за такими напрямками: Малинівка, Полтавка, Кам’янське, Червоне, Степове, Ольгівське, Велика Новосілка, Оріхів, Новоданилівка, Затишшя, Білогір’я, Времівка, Зелений Гай, Мала Токмачка, Новосілка, Гуляйпільське.

Ворожа армія завдала ракетного удару по цивільній інфраструктурі одного із сіл області. Внаслідок удару було зруйновано будівлю, кількість постраждалих уточнюється.

Також знову була обстріляна Василівка.

В Енергодарі з невідомих причин стався вибух одного з будинків міста. На щастя, ніхто з мирних жителів ніхто не постраждав, на відміну від самопроголошеного голови "народної псевдоадміністрації" колаборанта Андрія Шевчека та його соратників, які на момент вибуху перебували в під'їзді.

В Енергодарі весь особовий склад рятувальників вийшов на знак протесту ворожим військовим, який викрав командира частини Віталія Трояна. Окупанти застосували до пожежників, силові методи, влаштували стрілянину та побиття, пошкодили пожежні автомобілі та згодом зупинили мирну акцію.

Крім цього, дикуни забрали ще й виконувача обов'язків начальника державного пожежно-рятувального загону.

В Оріхові 16 травня під ворожий артобстріл потрапила місцева 52-річна жінка, яка зазнала тяжких поранень і була госпіталізована до Запорізької обласної клінічної лікарні. Проте 19 травня вона померла.

Також внаслідок ворожих обстрілів поранення отримали місцеві 25-річний та 21-річний мешканці Оріхова.

Окрім цього, окупанти артилерійським вогнем знищили квартиру в Оріхові та пошкодили будинок у селі Залізничне.

Слідом за Мелітополем, до "бою" вступили і патріоти Руху опору, які відкривають полювання на окупантів та місцевих колаборантів.

Бази відпочинку у Кирилівці цього року не працюватимуть. На березі моря багато мін, а на території баз відпочинку стоять "Гради".

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Оріхова та Гуляйполя).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах