У Запоріжжі розірвуть договори з перевізниками, які влаштували бойкот

У Запоріжжі розірвуть договори з маршрутниками, які влаштували бойкот.

У Запоріжжі розірвуть договори з маршрутниками, які влаштували бойкот. Фото: zp.vgorode.ua

Події
21 травня 2022 12:38

Запорізька міськрада розірве договори із маршрутними перевізниками, які 20 травня влаштували бойкот і не вийшли вранці на роботу.

Вчора вранці, 20 травня, у Запоріжжі приватні перевізники масово не виїхали на маршрути. Протягом дня з'ясувалися обставини та які саме з перевізників не вийшли на маршрути, повідомив виконувач обов'язків мера Запоріжжя Анатолій Куртев.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через саботаж зупинилося обслуговування наступних маршрутів: №№ 1, 5, 5а, 9, 11, 20,. 37, 46, 80, 81 та 85. Загалом на роботу не виїхали 58 маршруток.

- Після того, як нам стало відомо про цю ситуацію, через деякий час обслуговування вищезгаданих маршрутів було відновлено. Ми розуміємо, що це була повністю зрежисована акція. Більше того, нам відомо, що ще два підприємства-перевізники напередодні отримували погрози, а невідомі намагалися заблокувати їхню роботу, – повідомив Куртев.

Як повідомив Куртев, міське управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку вже отримало доручення підготувати документи на розірвання контрактів із фірмами-перевізниками, які саботували сьогодні роботу: "Альянс-Авто", "Юністар-Авто", "Запорізькі автомобільні лінії" та "Профтаксі" -1".

- Ми розуміємо, що складна ситуація з паливом, яка є зараз по всій країні, може призвести до ще більшого зменшення кількості маршруток у Запоріжжі. Тому, щоб цього не допустити, ми провели розрахунки щодо розробки нових тарифів на проїзд і вже передали їх на погодження військово-цивільної адміністрації. Відразу наголошу, що тролейбуси та трамваї, як і раніше, працюватимуть безкоштовно, не дивлячись ні на що, – розповів в.о. мера.

- Якщо хтось із перевізників захоче повторити вчорашню історію та спробує ще раз паралізувати життя у Запоріжжі та не дасть людям доїхати до роботи, то ми будемо робити наступним чином. Ми просто залучимо військкомат та передамо транспортні засоби таких перевізників на потреби наших воїнів. В армії вони точно принесуть більше користі, ніж стоятимуть на простої під час самовільного страйку водіїв. Сподіваюся, що мене всі почули і зрозуміли, – підкреслив Куртев.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах