На війні втратила маму, брата, чоловіка: у Запоріжжі з пологового будинку зустріли дружину загиблого "азовця"

На війні втратила маму, брата, чоловіка: у Запоріжжі із пологового будинку зустріли дружину загиблого "азовця".

На війні втратила маму, брата, чоловіка: у Запоріжжі із пологового будинку зустріли дружину загиблого "азовця". Фото: 061.ua

Події
14 травня 2022 17:56

Чоловік, брат і мати Тетяни служили в " Азові ". Тепер жінка залишилася одна із трьома дітьми на руках.

У Запоріжжі із пологового будинку зустріли Тетяну – дружину бійця полку "Азов", який загинув під час оборони Маріуполя, але так і не дочекався народження сина. Жінку прийшли зустрічати побратими-азовці, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- У мене вперше така виписка... Не чекала, що буде стільки людей, думала, що тільки діти будуть, – зауважила Тетяна.

На війні жінка також втратила маму та брата. Тому зараз залишилася одна із трьома дітьми. Новонародженого сина вона назвала Іллею, як мріяв загиблий чоловік Олексій. За словами Тетяни, діти зараз дають їй сили та змушують жити далі.

- Я розумію, що не можна здаватися, а треба боротись. Це показали не лише мій брат, чоловік та мама, а й ті хлопці, які зараз захищають Маріуполь. Я нічого не знаю про обставини загибелі чоловіка та мами. 19 квітня з Олексієм говорили телефоном, він мав вийти на зв'язок через 6 днів... 21 квітня загинув, – розповіла жінка.

У Запоріжжі зустріли з пологового будинку зустріли дружину загиблого У Запоріжжі зустріли з пологового будинку зустріли дружину загиблого

Її мама – Наталя – загинула 3 травня. Вона працювала військовим психологом у полку "Азов". Брат Тетяни – Юрій Луговський – загинув ще у 2018 році. Саме його місце серед "азовців" і зайняла згодом мама.

- Мама приїхала допомагати мені із середньою донькою, коли я народила її, і так сталося, що хлопці запропонували працювати психологом. Її це надихало і надавало сил, щоб перебороти смерть брата. Вона у хлопцях бачила свого сина, хотіла допомогти всім, – згадує Тетяна.

Зараз жінка з трьома дітьми – 4-річною Анею, 2-річною Вікою та новонародженим Іллею поки що планує залишитися в Запоріжжі, а коли син підросте, то, напевно, поїдуть на захід України, де живе Тетяна бабуся.

Військовослужбовці також закликають увесь світ зробити все, щоб витягти тих, хто залишився у Маріуполі.

- Вони, по суті, врятували Південь, бо невідомо, що було б із Запоріжжем, якби хлопці з Маріуполя не сконцентрували на собі за фактом цілу дивізію російських військ із технікою. Запоріжжя ціле, бо хлопці там лишилися, – додали бійці.

У жінки залишилося троє дітей.У жінки залишилося троє дітей. Фото: 061.ua

Жінка втратила на війні чоловіка та маму.Жінка втратила на війні чоловіка та маму. Фото: 061.ua

Варто зазначити, що після евакуації цивільних із катакомб "Азовсталі" у Маріуполі російські війська не зупиняють спроб захопити завод, на якому ведуть оборону українські воїни. Окупанти завдають ракетно-бомбових ударів по території заводу і за допомогою артилерії та танків проводять штурмові дії.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах