В окупованому Мелітополі люди стоять у чергах до банку по 6 днів

В окупованому Мелітополі люди стоять у чергах до банку по 6 днів, щоб отримати готівку.

В окупованому Мелітополі люди стоять у чергах до банку по 6 днів, щоб отримати готівку. Фото: ria-m.tv

Події
29 квiтня 2022 17:51

У тимчасово окупованому Мелітополі банківська система практично не працює. Щоб отримати готівку, людям доводиться стояти у чергах по 5-6 днів.

Як розповів мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону, у місті досить складно розраховуватись банківськими картками. Зараз працюють лише два банки: "ПриватБанк" та "А-банк". Люди не можуть отримати готівкою більше тисячі гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зважаючи на це, у Мелітополі є бізнесмени, які пропонують видати місцевим якусь суму готівкою, але за певний відсоток комісії.

Проте найбільш незахищеними у цій ситуації залишаються пенсіонери, бо до повномасштабного вторгнення Росії більше половини з них отримували пенсію готівкою від працівників пошти. Наразі колаборанти повністю блокують видачу пенсій у поштових відділеннях.

– Спочатку вони вкрали три мільйони гривень із поштового відділення, а позавчора (27 квітня) просто заблокували роботу відділення, яке намагалося видавати готівку пенсіонерам, – додав Федоров.

Також ми раніше писали, що окупанти РФ планують з понеділка, 1 травня, ввести в обіг рублі замість гривень у тимчасово окупованому Мелітополі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах