Над Запорізькою АЕС пролетіли дві крилаті ракети

Над Запорізькою АЕС пролетіли дві крилаті ракети.

Над Запорізькою АЕС пролетіли дві крилаті ракети. Фото: wikipedia.org/Ralf1969

Події
26 квiтня 2022 09:35

Сьогодні вранці, 26 квітня, над Запорізькою атомною електростанцією пролетіли дві ворожі крилаті ракети у бік Запоріжжя.

Як повідомили у прес-службі "Енергоатому", перша ракета російської армії пролетіла о 06:41, а друга о 06:46. Дві крилаті ворожі ракети пролетіли на низькій висоті над майданчиком Запорізької АЕС у напрямку Запоріжжя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Буквально за пару хвилин, близько 06:50 у Запоріжжі зафіксували вибухи від влучення російських крилатих ракет. Інформації про жертв чи потерпілих поки що немає.

Варто зазначити, що на Запорізькій АЕС розташовано 7 ядерних установок із величезною кількістю ядерного матеріалу, що створює величезні ризики. Адже ракети можуть потрапити до однієї або кількох ядерних установок, що загрожує ядерною та радіаційною катастрофою усьому світу.

Також нагадаємо, що Запорізька АЕС – найбільша атомна станція в Європі – була захоплена російськими військовими після танкового обстрілу в ніч проти 4 березня і досі перебуває під контролем загарбників. Безпосередньо на майданчику ЗАЕС окупанти також тримають важку техніку та боєприпаси, фактично перетворивши станцію на військову базу та тероризуючи персонал станції та населення міста-супутника.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах