У Запоріжжі функціонують два хаби, які приймають переселенців

У Запоріжжі функціонують два хаби, які приймають переселенців.

У Запоріжжі функціонують два хаби, які приймають переселенців. Фото: vn.20minut.ua

Події
07 квiтня 2022 13:46

У Запоріжжі функціонують два міські хаби, які приймають вимушених переселенців.

Як повідомили у прес-службі Департаменту культури та соціальної політики ЗОВА, у Запоріжжі у двох хабах переселенці проходять ідентифікацію та реєстрацію.. Усі вони проходять ідентифікацію та реєстрацію. Їх розселяють у відповідних установах, де надають соціально-психологічний супровід, консультують щодо подальшого перебування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загальна кількість зареєстрованих біженців становить 74 тисячі 963 особи, з яких 20 тисяч 454 – діти (станом на ранок 7 квітня). Усі вимушені переселені перебувають у хабах кілька днів, а далі їдуть у безпечніші місця.

Зараз у Запоріжжі проживає близько півтори тисячі переселенців. Проте за фактом біженців набагато більше: люди зупиняються у своїх родичів, користуються платформою "Притулок" або винаймають собі житло самостійно.

Станом на ранок 7 квітня на Запоріжжі зареєстровано 9 тисяч 720 осіб, які мають статус вимушених переселенців.

Одночасно, приходячи до управління соціального захисту населення, щоб зареєструватися та отримати цей статус, ці особи подають заяву на отримання компенсації на житло. Компенсація становить 2 000 для дорослих та 3 000 для неповнолітніх дітей та осіб з інвалідністю. Крім безпосередньо управлінь, є можливість зареєструватися через програму "Дія".

У Запоріжжі працює дві точки прийому переміщених осіб. Одна з них – на в'їзді до міста у торговому центрі "Епіцентр", вулиця Оріхівське шосе, 13. Друга – у центрі Запоріжжя, у приміщенні ВЦ "Козак-Палац" по вулиціПеремоги, 70Б. За телефонами можна отримати інформацію, куди звернутися за тимчасовим розміщенням у Запоріжжі : 066-926-50-97; 068-297-01-18; 061-787-94-75.

Також раніше ми писали про запорізькі організації, які допомагають біженцям. Докладніше зі списком можете ознайомитися тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах