Волонтерські організації у Запоріжжі: чим допомогти і куди звертатися

Волонтерські організації у Запоріжжі: чим допомогти та куди звертатися.

Волонтерські організації у Запоріжжі: чим допомогти та куди звертатися. Фото: t.me/orlovdmytroEn

Події
02 квiтня 2022 15:32

Вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. Через обстріл та авіаудари десятки тисяч мирних жителів залишилися без будинків; хтось втратив усіх рідних, а хтось встиг втекти у безпечніше місце. У Запоріжжі організовані волонтерські штаби, які збирають потрібні речі, медикаменти, їжу, протитанкові їжаки та будують барикади, паралельно розливаючи коктейлі Молотова. Vgorode зібрав список основних волонтерських організацій міста, куди можна звертатися за допомогою та допомагати (список оновлюватиметься).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як допомогти бійцям української армії:

Речі та все необхідне для бійців української армії можна приносити до Запорізького туристичного центру на проспекті Соборному, 151.

Як отримати або надати гуманітарну допомогу:

Повний список (тут і гуманітарка, і донорство, і екіпірування) потреб можна знайти за посиланням (постійно оновлюється). Допомога приймають у Запорізькому обласному центрі молоді на вулиці Патріотична, 49 (внизу Фестивальної) з 10:30 до 17:00. Телефон кол-центру: 0800-336-135.

Якщо вам потрібна допомога (їжа, речі, ліки) або ви хочете допомогти їжею, речами, медикаментами, медичним обладнанням, доставити необхідне до штабу, то звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 0 800 336 135.

Гуманітарну допомогу можна принести до управління соціального захисту населення у Хортицькому районі за адресою вулиця Лахтинська, 4б. Для зв'язку із волонтерським центром – +38-050-424-20-54. Щоб прискорити збирання гуманітарної допомоги, пункти прийому відкрили у різних районах Запоріжжя. Вони працюють з 09:00 до 17:00.

У Бородинському мікрорайоні збори йдуть у бібліотеці на Ладозькій, 26.

У Хортицькому районі – у палаці культури «Хортицький» та у бібліотеці на Сергієнко, 11.

Мешканці Шевченківського району можуть звернутися до бібліотеки на Чарівній, 143.

У центрі міста ( Вознесенівський район ) йде збір допомоги у палаці культури "Титан", на Перемоги, 131.

Також можна звернутися до волонтерського об'єднання допомоги людям сюди (перебуває у Вознесенівському районі, на вулиці Патріотичній, 64Б).

Пункти збору гуманітарної допомоги українським захисникам відкрито також у 5-му корпусі ЗНУ. Там співпрацюють із 5-ою міськлікарнею, військовим шпиталем, 55-ою окремою артилерійською бригадою та теробороною міста. Там потрібно: теплий одяг, медикаменти, їжа, вода, сухпайки, цигарки, мішки, великі пакети для сміття, каски, біноклі, радіостанції, павербанки, будь-які зарядні пристрої для телефонів, ліхтарі налобні, каримати, ковдри, постільні приналежності, одноразові папір, вологі серветки. Також необхідні котейнери та посуд: звичайний та одноразовий.

Пункт працює щодня з 10:00 до 15:00 у 5-му навчальному корпусі за адресою вулиця Дніпровська, 33. Якщо ви не можете самостійно доставити все, то телефонуйте за телефонами гуманітарного хаба +38-063-741-23-14 (за цим номером Сall/Viber/Telegram).

Також у Запоріжжі працює волонтерська організація "Карітас Запоріжжя", яка збирає потрібні речі для людей, які були змушені покинути свої будинки або залишилися без даху над головою. Волонтери допомагають при зборі, сортуванні та доставці: продуктів харчування, постійної білизни, одягу, засобів гігієни та першої медичної допомоги. Там приймають: постільна білизна, посуд одноразовий, засоби гігієни (мило, пральні порошок, миючі, жіночі прокладки та інше), харчування, спідня білизна, шкарпетки та вологі серветки.

( Якщо ви прийняли у себе евакуйованих, постраждалих або потребують допомоги, то зателефонуйте: Сергій +38-066-565-2736, Офіс +38-050-322-4600).

Як допомогти з протитанковими їжаками:

Протитанкові їжаки виготовляють у Центрі волонтерського руху, який веде Василь Бушаров. На території облаштували різні цехи: цех розливу, зварювальний, місця для прийому скловати, сортувальний цех постільної білизни для госпіталю. Дізнатися, що кому і куди потрібно і що і де у кого можна по телефону: +38-050-323-52-32.

Куди нести медичну допомогу:

Допомогти медикаментами чи необхідним обладнанням можна Запорізькому військовому шпиталю. В даний час поранені забезпечені одягом та харчуванням. Створено запас медикаментів. Номер чергового, де можна уточнити потреби шпиталю: +38-096-473-89-52.

Також можна звернутися до 5-го навчального корпусу ЗНУ та дізнатися, чого потребують військові установи, з якими вони співпрацюють.

Кожен бажаючий у Запоріжжі може записатися на заняття з екстреної медичної допомоги за телефоном: +38-067-562-71-99.

Як допомогти біженцям у Запоріжжі:

У Запоріжжі центр прийому біженців товариства "Червоного Хреста" знаходиться у приміщенні Запорізького державного цирку по вулиці Рекордній, 41. Телефони: +38-066-926-50-97, +38-068-297-01-18, +38-061 -787-94-75.

У Запоріжжі також є служба пошуку, звернутися можна за такими телефонами: +38-066-390-07-97, +38-061-764-25-82.

У місті є центри підтримки для людей, які на своїх автомобілях виїхали із Маріуполя до Запоріжжя. Адреси: вулиця Рекордна, 41 (приміщення цирку), Оріхівське шосе, 27 ("Епіцентр"). Контакт центр: 0800-503-508 (цілодобово).

Як стати волонтером у Запоріжжі:

Якщо ви хочете стати волонтером у гуманітарному штабі, то клікайте сюди. Якщо у вас є час, ви можете допомагати інформаційно, ставши волонтером інформаційного гуманітарного штабу за посиланням. Також можна приєднатися до волонтерів з пошиття одягу для військових, вам сюди.

Якщо ви втратили рідних, то звертайтеся за допомогою сюди.

Де шукати покинутих тварин у Запоріжжі, щоб дати притулок їх:

Кожен бажаючий може притулити у себе тварина, що сподобалася. Вибрати вихованця та дізнатися, як його можна забрати до себе додому можна на фейсбук-сторінці волонтерки Валерії Берестової.

Також запорізьких домашніх тварин, яких через війну в Україні вирішили позбутися господарі і які зараз блукають вулицями, можна знайти за допомогою телеграм-групи "Втрати. Це Запоріжжя".

У міні-зоопарку Запоріжжя "Світ джунглів" готові прийняти до себе тварин, яких люди, які виїжджають з країни або регіону, вирішили залишити в місті. На даний момент там можуть дати притулок:

  • будь-яких папуг та маленьких декоративних птахів;
  • будь-яких рептилій (черепах, змій, ящірок);
  • будь-яких гризунів (мишок, хом'ячків, кроликів, морських свинок, їжаків).

Також співробітники запорізького зоопарку можуть взяти до себе кішок, якщо для них лишилися вільні місця. Собак вони, на жаль, не приймають через відсутність достатньої кількості простору для їхнього життя.

Щоб віддати свою домашню тварину до зоопарку або забрати звідти домашню тварину жити до себе, потрібно приїхати за адресою проспект Соборний, 190. Для уточнення інформації дзвоніть за номером 099 167 58 08.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах