У Запорізькій області понад 60 населених пунктів залишаються без світла чи газу

У Запорізькій області понад 60 населених пунктів залишаються без світла чи газу.

У Запорізькій області понад 60 населених пунктів залишаються без світла чи газу. Фото: facebook.com/110tro

Події
02 квiтня 2022 14:11

Через те, що ворожі війська Росії наступають і окупують частини Запорізької області, понад 60 населених пунктів нашого регіону залишаються без електрики чи газу.

Як повідомили у прес-службі ЗОВА, станом на 2 квітня на території Запорізького краю 62,1 тисячі абонентів у 52 населених пунктах залишаються без газу. Без електрики – 21,6 тисячі абонентів у 66 населених пунктах і без води знаходяться Гуляйполе та селище Степногірськ, включно з селами, що прилягають до цих населених пунктів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, повністю відключено від газопостачання через пошкодження газопроводу на території Донецької області 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів. Решта населених пунктів залишаються без газу через наслідки бойових дій.

Минулої доби газопостачання відновили для 429 абонентів Орєхова та села Мала Токмачка. В інших населених пунктах це стане можливим після того, як комунальники зможуть дістатися пошкоджених мереж.

Також через пошкодження електролінії, опори та обладнання без світла залишаються 21,6 тисячі абонентів у 66 населених пунктах області. Минулої доби електрику відновили в селі Антонівка, де проживає близько 100 сімей.

Без централізованого водопостачання залишаються жителі Гуляйполя та прилеглих сіл Пологівського району, а також селище Степногірськ разом із прилеглими населеними пунктами Василівського району.

Через відсутність електрики на артезіанських свердловинах немає води і частина жителів Полог.

Внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки Василівки та селища Степногірськ, що у Василівському районі.

Крім того, є проблема з наданням комунальних послуг, минулої доби через обстріл було пошкоджено п'ять будинків в Оріхові.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах