Запорізький притулок для собак отримав гуманітарну допомогу

Запорізький притулок для собак одержав гуманітарну допомогу.

Запорізький притулок для собак одержав гуманітарну допомогу. Фото: zoda.gov.ua

Події
17 березня 2022 15:54

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну та масову евакуацію людей багато тварин залишилися без дому. Також збільшилася кількість тварин у міських притулках, де нині велика потреба у кормах.

Як повідомили у прес-службі Запорізької обласної військової адміністрації, під опікою міської організації "Дай лапу, друже" зараз перебуває близько 350 тварин. Притулок робить великий внесок у регулювання чисельності бездомних тварин у Запоріжжі, стерилізують, вакцинують і найголовніше – забирають із вулиць.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Притулок перебуває у скрутній ситуації. Організація існує виключно коштом пожертвувань. А у зв'язку з катастрофічною ситуацією із постачанням сухих кормів для тварин, притулок потребує допомоги. Нині притулок забезпечено тижневим запасом кормів.

Сьогодні, 17-го березня, до запорізького притулку було доставлено першу гуманітарну допомогу: два палети корму.

Де шукати покинутих тварин у Запоріжжі, щоб дати притулок їх:

Кожен бажаючий може притулити у себе тварина, що сподобалася. Вибрати вихованця та дізнатися, як його можна забрати до себе додому можна на фейсбук-сторінці волонтерки Валерії Берестової.

Також запорізьких домашніх тварин, яких через війну в Україні вирішили позбутися господарі і які зараз блукають вулицями, можна знайти за допомогою телеграм-групи "Втрати. Це Запоріжжя".

У міні-зоопарку Запоріжжя "Світ джунглів" готові прийняти до себе тварин, яких люди, які виїжджають з країни або регіону, вирішили залишити в місті. На даний момент там можуть дати притулок:

  • будь-яких папуг та маленьких декоративних птахів;
  • будь-яких рептилій (черепах, змій, ящірок);
  • будь-яких гризунів (мишок, хом'ячків, кроликів, морських свинок, їжаків).

Також співробітники запорізького зоопарку можуть взяти до себе кішок, якщо для них лишилися вільні місця. Собак вони, на жаль, не приймають через відсутність достатньої кількості простору для їхнього життя.

Щоб віддати свою домашню тварину до зоопарку або забрати звідти домашню тварину жити до себе, потрібно приїхати за адресою проспект Соборний, 190. Для уточнення інформації дзвоніть за номером 099 167 58 08.

Також ми зібрали для вас список та контакти волонтерських організацій у місті, якщо вам потрібна допомога або ви хочете допомогти, то переходьте за посиланням сюди.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах