Війна в Україні: як у Запоріжжі працюють продуктові магазини, аптеки та банки

Війна в Україні: як у Запоріжжі працюють продуктові магазини, аптеки та банки.

Війна в Україні: як у Запоріжжі працюють продуктові магазини, аптеки та банки. Фото: freepik.com

Події
10 березня 2022 17:26

Після того, як росія вторглася в Україну 24 лютого, то на території України було введено військовий стан і комендантську годину. У Запоріжжі та області він діє з 19:00 до 06:00 через це змінилася робота всіх магазинів.

Так, у Запоріжжі у мережі супермаркетів АТБ магазини починають працювати о 08:00, а закінчувати о 16:00, проте є магазини, які працюють і до 17:00.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Запоріжжі продуктові магазини відкриті у всіх районах. Зараз у місті працюють торгові мережі: АТБ, Сільпо, Варус та Апельмон. Для зручності було створено онлайн-карту, де відзначено всі працюючі супермаркети та магазини в період воєнного часу. На карті вказані адреси та графік роботи торгових пунктів. Працюючі магазини підсвічуються зеленими мітками.

Список працюючих супермаркетів у ЗапоріжжіСписок працюючих супермаркетів у Запоріжжі

Містянам варто бути готовими до того, що магазини та кіоски можуть закриватися о 16:00 або о 17:00, коли на вулиці стає темно. Це пов'язано зі світломаскуванням, у Запоріжжі та області вимикають все вуличне освітлення, а запорожців просять не включати яскраве світло та завішувати вікна темною тканиною або картоном, щоб з вулиці не було видно світла у квартирі.

У Міністерстві охорони здоров'я наголосили, що більшість аптек в Україні продовжуватимуть працювати. Наразі є перебої з постачанням товарів від окремих постачальників та виробників. Йдеться про тих, хто перебуває у зонах бойових дій та має проблеми з персоналом. Також закрито магазини, що знаходяться поблизу проведення операцій Об'єднаних сил.

Аптеки:

Команда Liki24.com за підтримки Мінцифри склала список аптек, що працюють. Інформацію про це мешканці Запоріжжя можуть переглянути на карті або в Google-документі .

Проте городян попереджають, що найактуальнішу інформацію можна знайти у документі. Карта оновлюється із затримкою.

Мережа магазинів EVA:

На офіційній сторінці мережі повідомляють, що у більшості міст України вони продовжують працювати в максимально мобілізованому режимі, проте за скороченим графіком, тепер магазини працюють до 17:00.

Банківська система:

В умовах війни банківська система продовжує свою роботу в звичайному режимі, проте графік роботи скорочено, а деякі відділення, де зараз йдуть бойові дії, не працюють. Також вставили низку обмежень, а саме для зняття готівки (не більше 100 тисяч на день).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах