У Запоріжжі та області продовжуються антитерористичні навчання СБУ

У Запоріжжі та області продовжуються антитерористичні навчання СБУ.

У Запоріжжі та області продовжуються антитерористичні навчання СБУ. Фото: zp.vgorode.ua

Події
21 лютого 2022 15:11

У Запоріжжі та області продовжуються антитерористичні багатоетапні контрдиверсійні навчання СБУ, тому городянам не варто панікувати.

Як повідомив Vgorode речник управління СБУ у Запорізькій області Сергій Левченко, у ході проведення навчань правоохоронці захищають важливі державні об'єкти: військово-промислові комплекси та об'єкти критичної інфраструктури.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

За час перевірок на в'їздах та виїздах із Запоріжжя та області та у Міжнародному аеропорту "Запоріжжя" зупинили двох громадян РФ, які намагалися в'їхати на територію України.

Усі контрдиверсійні навчання проводять для того, щоб не допустити провокацій, скоєння терористичних актів, диверсій та інших спроб розхитати ситуацію зсередини.

У СБУ попросили запорожців із розумінням поставитися до можливих незручностей. Наприклад, до можливого шуму, адже під час тренувань на практиці будуть відпрацьовані дії суб'єктів реагування на терористичні прояви. Також можливе обмеження або заборона руху транспорту та пішоходів, перевірка документів, огляд особистих речей та автомобілів. Городян просять брати із собою документи, що засвідчують особу.

У заходах беруть участь підрозділи СБУ, Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, представники органів державної влади та інші суб'єкти боротьби з тероризмом.

Якщо ви помітили людей, які сильно зацікавлені об'єктами транспортної інфраструктури, військовими об'єктами, будівлями органів влади та управління, знімаючи все на фото чи відео, то просять повідомляти на гарячу лінію Управління СБУ у Запорізькій області за телефоном (061)-239-60-40. На неї потрібно дзвонити у випадках, якщо ви:

  • маєте інформацію про наміри здійснення терористичної, диверсійної діяльності або інших протиправних дій;
  • помітили підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
  • побачили підозрілі транспортні засоби чи безпілотні літальні апарати поблизу стратегічних об’єктів;
  • виявили підозрілі предмети чи засоби ураження у громадських місцях.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах