Отримай відповідь: чому на греблі ДніпроГЕС стоїть військова спецтехніка

Чому на греблі ДніпроГЕС стоїть військова техніка.

Чому на греблі ДніпроГЕС стоїть військова техніка. Фото: zp.vgorode.ua

Події
17 лютого 2022 12:23

Багато запорожців стурбовані тим, що на греблі ДніпроГЕС стоїть військова спецтехніка та ходять військові з автоматами. Панікувати не варто, Vgorode з'ясував із чим це пов'язано.

Як розповів Vgorode спікер управління СБУ у Запорізькій області Сергій Левченко, з 15 лютого СБУ почало проводити антитерористичні багатоетапні контрдиверсійні навчання на території міста, тому городянам не варто панікувати чи боятися.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Навчання проводяться для того, щоб відпрацювати взаємодію силових структур та органів влади, посилення захищеності об'єктів критичної інфраструктури, а також виявлення та затримання умовних диверсійних груп.

Масштабні антитерористичні навчання будуть йти до початку березня, а самі тренування відбуваються в умовах максимально наближених до реальних, залучаючи і спецтехніку.

Біля греблі ДніпроГЕС стоїть військова спецтехніка.Біля греблі ДніпроГЕС стоїть військова спецтехніка. Фото: zp.vgorode.ua

Військові з автоматами патрулюють греблю ДніпроГЕС. СБУ проводять навчання.Військові з автоматами патрулюють греблю ДніпроГЕС. СБУ проводять навчання. Фото: zp.vgorode.ua

У заходах беруть участь підрозділи СБУ, Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, представники органів державної влади та інші суб'єкти боротьби з тероризмом.

У СБУ попросили запорожців із розумінням поставитися до можливих незручностей. Наприклад, до можливого шуму, адже під час тренувань на практиці будуть відпрацьовані дії суб'єктів реагування на терористичні прояви. Також можливе обмеження або заборона руху транспорту та пішоходів, перевірка документів, огляд особистих речей та автомобілів. Городян просять брати із собою документи, що засвідчують особу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах