Лазерне шоу на Хортиці відзначили на всесвітньому конкурсі у Лос-Анджелесі

Лазерне шоу на Хортиці відзначили на всесвітньому конкурсі у Лос-Анджелесі.

Лазерне шоу на Хортиці відзначили на всесвітньому конкурсі у Лос-Анджелесі. Фото: facebook.com/NikolayKabluka

Події
06 грудня 2021 18:10

Світлове шоу на Хортиці "Трансформація крізь історію" відзначили у Лос-Анджелесі.

За словами творця компанії-розробника лазерного шоу Expolight Ніколя Каблука, лазерне шоу на Хортиці отримало спеціальну позначку журі на всесвітньому конкурсі світлового дизайну LIT Lighting Design Awards 2021 у Лос-Анжелесі.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Розробники лазерного шоу створили два типи контенту : вечірнє шоу та персональну взаємодію з відвідувачами. У всіх образах торкнулися історії Хортиці. Світлові малюнки будуть на небі, на кургані, на порогах, що виступають із води.

Лазерне шоу на Хортиці відзначили на всесвітньому конкурсі у Лос-Анджелесі.Лазерне шоу на Хортиці відзначили на всесвітньому конкурсі у Лос-Анджелесі. Фото: facebook.com/NikolayKabluka

Нагадаємо, що 24 серпня запорожцям та гостям міста показали демонстрацію світлової вистави. Воно проектувалося на схилі Кургану Єдності, а глядачі тоді мали змогу дивитися виставу з даху музею Запорізького козацтва. За масштабами та візуальним наповненням лазерне шоу стало першим в Україні таких масштабів.

Однак для того, що в шоу використовували поєднання трьох світлових компонентів, показ лазерного шоу "Трансформація крізь історію" призупинили. Адже багато запорожців висловили свою побоювання щодо безпеки шоу для птахів, що гніздяться на малих островах біля ДніпроГЕСу.

У заповіднику "Хортиця" вирішили додатково проконсультуватися зі спеціалістами та орнітологами щодо впливу світло-лазерної проекції на птахів. Трансляція шоу зараз проводиться лише у небо та на Курган Єдності.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах