У Запоріжжі вирішили поки не перейменовувати площу Маяковського на майдан Митців

У Запоріжжі вирішили поки не перейменовувати площу Маяковського на майдан Митців.

У Запоріжжі вирішили поки не перейменовувати площу Маяковського на майдан Митців. Фото: ep.zp.gov.ua

Суспільство
23 травня 11:40

У Запоріжжі депутати міської ради виключили питання про перейменування площі Маяковського на майдан Митців з блочного голосування.

Під час обговорення питання щодо появи у місті майдану Митців, голова земельної комісії Василь Полюсов запропонував виключити це питання з порядку денного. Про це стало відомо під час позачергової сесії міськради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, необхідно спочатку на сесії затвердити перейменування площі на майдан, а потім вже переходити до зміни самої назви.

Також на сесії вирішили не перейменовувати вулицю Насосну на вулицю Обергаузенську, оскільки мова йде про повагу до німецького міста-побратима, який весь час підтримує і надає гуманітарну допомогу Запоріжжя.

Депутат Євген Мусійченко додав, що несерйозно називати вулицю на честь міста-побратима протяжністю всього в 300 метрів, яка закінчується кладовищем не в найкращому районі міста.

Довідка Vgorode:

Володимир Маяковський – російський радянський поет та громадський діяч, публіцист, сценарист, а також актор. Пройшов шлях від прихильника світової революції до артиста в опалі. За офіційною версією, застрелився, за чутками – вбито за наказом Сталіна.

Нагадаємо, що у 2021 році городяни пропонували декомунізувати площу Маяковського в центрі міста, перейменувавши її на честь відомого американського порноактора та боксера-каратиста Біллі Херрінгтона. Більш детально про це ми писали тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах