Окупанти призвели на Запорізьку АЕС персонал із Калінінської АЕС

Окупанти призвели на Запорізьку АЕС персонал із Калінінської АЕС.

Окупанти призвели на Запорізьку АЕС персонал із Калінінської АЕС. Фото: censor.net

Суспільство
06 лютого 2023 17:09

Російські окупанти привезли на захоплену Запорізьку атомну електростанцію персонал із Калінінської АЕС.

Як повідомили у Державному підприємстві НАЕК "Енергоатом", зокрема, на станцію прибули інженери з управління реакторами, начальники змін, електрослюсарі та інші представники атомних спеціальностей. У той же час, українські інструктори відмовились проводити навчання росіян, після чого їм заблокували доступ до робочих місць.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Так чи інакше, підвищувати кваліфікацію російським „заробітчанам“ тепер неможливо. Однак вони вихваляються, що їм запропонували контракти на півроку і ще пропонують перевезти в Енергодар сім'ї, – повідомили в Енергоатомі. 

Варто зазначити, що найбільшу атомну електростанцію в Європі російські окупанти захопили після боїв в Енергодарі 4 березня. Будівлі ЗАЕС були пошкоджені російськими обстрілами у кількох місцях, а працівники станції опинилися в полоні.

Російські війська облаштували вогневі позиції на Запорізькій АЕС та обстрілюють звідти українські міста.

Раніше ми також писали, що на Запорізькій атомній електростанції відбувається постійний тиск на робочих, оскільки окупанти не отримали очікуваних результатів щодо підписаних контрактів. Також ситуація погіршується і з технічної точки зору.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах