Ситуація на Запорізькій АЕС погіршується, – Міненерго

Ситуація на Запорізькій АЕС погіршується, – Міненерго.

Ситуація на Запорізькій АЕС погіршується, – Міненерго. Фото: censor.net

Події
17 сiчня 2023 10:57

На Запорізькій атомній електростанції відбувається постійний тиск на робочих, оскільки окупанти не отримали очікуваних результатів щодо підписаних контрактів. Також ситуація погіршується і з технічної точки зору.

Як повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері "Суспільного", зараз станція не працає, а лише отримує енергію з української сторони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ситуація складна, і це зазначають експерти з МАГАТЕ. Є позиція про те, що потрібно, щоб хоч кілька блоків працювало, вони доводили цю позицію до росіян, – сказав Галущенко.

Міністр додав, що на Запорізькій атомній електростанції перебувають близько шести тисяч осіб, але вони обмежені у допуску.

Також, як повідомили у МАГАТЕ, на цьому тижні до України приїде генеральний директор міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі, аби забезпечити постійну присутність експертів агентства на всіх АЕС.

Зазначається, що візит Гроссі значно активізує зусилля МАГАТЕ щодо запобігання ядерній аварії під час поточного військового конфлікту.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах