У Мелітополі окупанти повторюють сценарій відступу з Херсона – Гуменюк

У Мелітополі окупанти повторюють сценарій відступу з Херсона – Гуменюк.

У Мелітополі окупанти повторюють сценарій відступу з Херсона – Гуменюк. Фото: gettyimages.com

Суспільство
20 грудня 2022 11:31

У районі тимчасово окупованого Мелітополя російські війська повторюють той самий сценарій, за яким вони діяли перед відступом із Херсона.

Як заявила керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері "24 каналу", загарбники спершу скупчувались навколо Херсона, потім залишали деякі населені пункти, крадучи дорогою все, що могли забрати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, Гуменюк зазначила, що окупанти спершу скупчувались навколо Херсона; потім повідомляли, що залишають деякі населені пункти; готувалися до вуличних боїв; розповідали, що "«не все ще втрачено"; і врешті починали виносити з банків та інших закладів те, що вважали цінним.

- В принципі все (прим. – відбувається) за тим самим сценарієм. Мабуть, він їм дуже сподобався, як було і на правому березі. Вони спочатку скупчувались навколо Херсона, будували, потім вони повідомляли, що залишають деякі населені пункти, потім готувалися до вуличних боїв, потім розповідали, що все ще не втрачено, потім починали виносити з банків та інших установ те, що вважали цінним. В принципі все повторюється, вони полюбляють наступати на ті самі граблі. Хай працюють за тим самим сценарієм, ми принаймні знаємо, чим це все завершиться, – сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що наразі російські окупанти намагаються облаштувати лінії оборони "у глибокому тилу" та "хоч якось відзвітувати перед своїм керівництвом, що вони щось зробили"

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах