У Запоріжжі збираються підвищити тариф на воду та стоки

У Дніпрі можуть підвищити тарифи на воду.

У Дніпрі можуть підвищити тарифи на воду. Фото: budport.com.ua

Комуналка
13 березня 2023 18:02

У Запоріжжі в квітні цього року планують передивитися тарифи на комунальні послуги з водопостачання. Таким чином місцянам треба готуватися до можливих підвищень тарифів на воду та водовідведення.

Варто зазначити, що законом заборонено підвищувати тарифи до завершення воєнного стану та ще півроку після скасування такого стану. Але у законодавстві нічого не сказано про "абонплату".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) опублікувала документ, у якому зазначено, що підвищувати тариф планують у два етапи: з 1 квітня та з 1 липня 2023 року.

Підвищити тарифи на воду вирішили у зв'язку зі зниженням обсягів реалізації та збільшенням витрат на електроенергію, амортизацію та оплату праці.

Таким чином, з 1 квітня до 30 червня включно у Запоріжжі планують зробити такі тарифи:

  • на централізоване водопостачання ціна становитиме 16,56 гривні за 1 кубічний метр (без ПДВ);
  • на централізоване водовідведення – 9,87 гривень за 1 кубічний метр (без ПДВ);

З 1 липня 2023 року:

  • на централізоване водопостачання – 18,40 гривень за 1 кубічний метр (без ПДВ);
  • на централізоване водовідведення – 11,76 гривень за 1 кубічний метр (без ПДВ).

Нагадаємо, що підвищити тарифи на воду збиралися ще на початку 2023 року. Однак через через обурення українців Комісія це рішення відправила на доопрацювання. Тому ціни залишилися незмінними. 

Раніше ми писали, що запорізькій концерн "Міські теплові мережі" підвищив плату за абонентське обслуговування з постачання теплової енергії.

Зазначимо, що якщо ви не користуєтеся гарячою водою, то вам все одно доведеться платити абонплату. Теж стосується і тих людей, які користуються бойлерами для нагрівання води.

А ось відмовитися від абонплати можна лише всім будинком, обравши колективну форму договору. У такому разі абонентське обслуговування мереж виконуватиме управитель або інша уповноважена власником особа.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах