У Запоріжжі підвищили ціни на проїзд до 12 та 13 гривень

У Запоріжжі підвищили ціни на проїзд до 12 та 13 гривень -

У Запоріжжі підвищили ціни на проїзд до 12 та 13 гривень - - Ілюстрація: Vgorode.ua

Транспорт та інфраструктура
10 червня 2022 21:04

З понеділка, 13 червня, у Запоріжжі набувають чинності нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. Також із понеділка почнуть відновлювати роботу комунальних автобусів. Проїзд буде платним.

Як повідомив секретар міськради Запоріжжя Анатолій Куртєв, підвищення пов'язане з подорожчанням палива та є абсолютно збалансованим, доцільним та економічно обґрунтованим.

Фахівці вийшли на попередню цифру – 13 гривень. У цю ціну закладено подорожчання проїзду на 110 відсотків, підвищення зарплати на 25 відсотків та зростання витратних матеріалів на 10 відсотків.

- Також ми ознайомилися з практикою інших українських міст і відзначили, що там теж відбувається підвищення тарифів на проїзд. З 10 до 20 гривень зросли ціни в Дніпрі. Так само 20 гривень коштує громадський транспорт у Києві. До 15 гривень підвищили тарифи у Львові. Проаналізувавши ще й досвід колег, ми дійшли остаточного висновку, що для того, щоб уникнути у місті транспортного колапсу, підвищення тарифів на проїзд дійсно необхідне. Але, як то кажуть, є одне «але». Ми завжди дотримувалися тієї позиції, що війна – не час для того, щоб наживатися і «наварюватися» на людях. Тому підвищення обов’язково має бути доцільним і обґрунтованим. Саме через це ми вирішили, що нова ціна на проїзд буде компенсувати лише подорожчання пального, а інші складові тарифу ми застосовувати не будемо. Таке рішення дозволило нам підвищити ціни на проїзд у маршрутних таксі мінімально - лише до 12 гривень, – сказав Анатолій Куртев.

Тобто, проїзд у громадському транспорті у Запоріжжі з 13 червня коштуватиме 12 гривень. У тому числі комунальні. Винятком стануть довгі маршрути – 10, 92, 55, 87, 36, 96 та 58. Там ціна буде 13 гривень.

В електротранспорті (трамваї та тролейбуси) проїзд буде безкоштовним до кінця війни.

Також не забувайте, що у Запоріжжі під час війни у всіх видах міського транспорту продовжує діяти пільговий проїзд. Пенсіонери можуть скористатися пільгами з 10:00 до 15:00, а решта пільгових категорій громадян може розраховувати на безкоштовний проїзд без обмежень у часі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах