У Запоріжжі вирішили повернути безконтактну оплату в муніципальному транспорті

У Запоріжжі змінили час продажу алкогольних напоїв.

У Запоріжжі змінили час продажу алкогольних напоїв. Фото: brovary.net.ua

Транспорт та інфраструктура
12 червня 13:06

У Запоріжжі на останньому засіданні виконкому було прийнято рішення про повернення автоматизованої систему обліку оплати проїзду (валідатори) в комунальному транспорті міста.

За словами виконуючої обов'язки мера Запоріжжя Регіни Харченко, для того, аби знову повернути валідатори необхідно пройти чергове бюрократичне коло: зібрати профільну комісію, яка виставить кваліфікаційні вимоги до претендентів; оголосити конкурс на подання пропозицій; оцінити заявки та обрати найбільш економічно вигідну; підписати договір і впровадити валідатори для безконтактної сплати проїзду в трамваях і тролейбусах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- По конкурсу - хочемо вкластися у термін від місяця до півтора, щоб охопити максимум пропозицій. Дехто подумає, що довго. Мені теж завжди хочеться, щоб рішення втілювалися за хвилини. Але оцінюємо реальний стан речей і витискаємо максимум з наявних умов, - написала Регіна Харченко.

Варто зазначити, що можливість оплати проїзду за допомогою банківської картки чи телефону з'явилася у Запоріжжі наприкінці 2020 року. Сплатити за проїзд можна було на стаціонарному валідаторі в салоні, на мобільному терміналі у кондуктора або в мобільному додатку з інтегрованою платформою цифрових гаманців Masterpass.

Щоб оплатити проїзд, достатньо лише піднести до валідатора, встановленого в салоні, безконтактну банківську картку, смартфон з функцією Apple Pay або Google Pay, або інший гаджет з NFC і дочекатися світлового сигналу

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах