Протести на кордоні з Польщею: в Україні може здорожчати окремий вид пального

Протести на кордоні з Польщею: в Україні може здорожчати окремий вид пального.

Протести на кордоні з Польщею: в Україні може здорожчати окремий вид пального. Фото: pixabay.com

Транспорт та інфраструктура
21 лютого 16:16

В Україні може здорожчати скраплений газ через те, що постачальники мусять об'їжджати польський кордон через Словаччину чи Румунію при імпорті пального.

Рівень здорожчання цього пального може становити до 3 гривень за літр. Про це в коментарі Укрінформу заявив директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, постачальникам автогазу через технічні причини переорієнтуватися на залізницю тяжко й вони мусять об'їжджати польський кордон через Словаччину чи Румунію. Таке коло буде коштувати приблизно до 3 гривень на літр.

Експерт повідомив, що вже видно підвищення цін як у роздрібному, так і в оптовому ринку.

Водночас блокада кордону не повинна вплинути на бензин та дизель, оскільки вони перевозяться з Польщі здебільшого залізницею. 

Учасники ринку слідкують за розвитком подій, адже у випадку, якщо польські протестувальники почнуть блокувати залізничні перевезення, наслідки для України будуть відчутними.

Варто зазначити, що з 20 лютого польські протестувальники посили блокажу на кордоні з Україною: були випадки перекриття залізниці та розсипання зерна, яке везли до Німеччини. 

В польському уряді пригрозили, що можуть розширити обмеження на імпорт з України, якщо не вдасться домовитись з українськими колегами.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що блокування кордону з Україною не є політичним рішенням уряду, заборонити фермерам протестувати вони не можуть.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах