Жителів окупованих територій у Запорізькій області лякають другою Бучею

Жителів окупованих територій у Запорізькій області лякають другою Бучею

Жителів окупованих територій у Запорізькій області лякають другою Бучею - фото facebook.com/zelenskiy.official

Події
06 квiтня 2022 15:24

На Запоріжжі почали перехоплювати тривожні дзвінки військовослужбовців Росії. Командири їм нібито повідомляють, що "можна розстрілювати мирних".

Як повідомив кореспондент каналу "Україна-24", наші спецслужби перехоплюють розмови окупантів, і в Пологівському районі вони почули розмови між командирами та підлеглими. За його словами, командир сказав: "Побачиш цивільних – вали всіх підряд".

У окупантів зараз "важкий психологічний стан" через численні втрати, вони бояться ЗСУ. Тому вже отримують команди про те, що "можна вбивати цивільних".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також є інформація, що мешканців Мелітополя лякають Бучею. При цьому окупанти кажуть, що влаштують її українські військові, які сюди прийдуть. Залякують українців нашими військовими для того, щоб мотивувати людей швидко евакуюватися до Криму. Більшість зараз не мають зв'язку та інтернету, тому люди не знають, що відбувається насправді, і панікують.

Але насправді українські військові не мають наміру вести бойові дії біля житлової забудови. Позбавлятися рашистів будуть іншими способами. Тож панікувати місцевим жителям не потрібно. Якщо хтось хоче евакуюватися, то робити це можна зеленими коридорами, які анонсують щоранку. Доїхати можна до Запоріжжя, а не до Криму чи Донецька.

Нагадаємо, вчора, 5 квітня, під час телемарафону голова ЗОВА Олександр Старух розповів, що у нашій області теж є ситуації, як у Бучі:

– Я не хочу лякати, але ми знаємо, що Буча у нас є у кожному регіоні, де йде війна, і не одна. Ми знаємо села, які ми звільняли, але потім знову переходили… Зрозуміло, що Буча це велике містечко… А коли в селі мешкало 120 людей, а 15-17 людей загинуло… Це пропорційно Бучі, – сказав Старух під час телемарафону.

Усі ці випадки фіксуються. Наразі в області відкрито сотні кримінальних проваджень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах