У Силах оборони розповіли, яка ситуація у Запорізькій області

Сили оборони розповіли, яка ситуація у Запорізькій області -

Сили оборони розповіли, яка ситуація у Запорізькій області - Фото: 1news.zp.ua

Події
06 квiтня 2022 10:54

У Силах Оборони Запорізького краю розповіли, що ситуація в області ще напружена, але контрольована.

Станом на вчорашній вечір, 5 квітня, наші воїни знищили 23 ворога, 3 бойові броньовані машини, 2 одиниці реактивних систем залпового вогню, один міномет та 5 машин, а також ворожий контрольно-наглядовий пункт.

У Запоріжжі ситуація без серйозних змін – місто продовжує жити у прифронтових умовах. На окуповані території області продовжують відправляти гуманітарні вантажі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рашити на окупованих територіях продовжують намагатися організувати фейкові вибори до органів місцевої влади. На керівників та чиновників легітимних органів влада чинять тиск, загрожують і їхнім сім'ям.

У Мелітопольському районі ситуація складна. Гуманітарний вантаж до мешканців не потрапляє через російських терористів. Видача медикаментів блокується. У місті практично немає продуктів, ліків та грошей у людей. Росіяни тероризують городян, зривають українські прапори з адмінбудівель.

Подібні дії відбуваються і у Веселівській, Кирилівській, Якимівській, Новобогданівській та інших громадах. Але влада тримається і не піддається на тиск окупантів, працює на благо жителів.

В Енергодар приїхала команда брехунів-пропагандистів із росії, щоб знімати липове кіно про нібито повну перемогу на Запорізькій АЕС. Але українські атомники вкотре відмовилися зраджувати свою станцію, місто та країну. Жоден із липових журналістів не отримав жодного коментаря від працівників.

У Токмаку окупанти змушують медперсонал підписувати так звані "контракти" на роботу з міністерством охорони здоров'я рф.

У ЗОВА повідомили, що станом на 6 квітня, через пошкодження ліній електропередач, опор та обладнання без електрики зараз понад 22 тисячі абонентів у 79 населених пунктах Запорізької області. У тому числі через навантаження мережі проблеми з електрикою мали 500 абонентів у Бердянську та понад 400 абонентів у чотирьох населених пунктах Мелітопольського району.

У ніч з 5 на 6 квітня в Пологівському районі внаслідок бойових дій було пошкоджено 4 високовольтні лінії 35 кВ.

Минулої доби ПАТ "Запоріжжяобленерго" відновило енергопостачання 2 тисяч абонентів у Бердянську. Але, на жаль, усунути пошкодження в Гуляйпільських, Василівських і приватно Оріхівських електромережах немає можливості через активні бойові дії і тому що військові не пускають.

Ситуація з газопостачанням поки що без конфігурацій. Без газу 62,2 тисячі абонентів у 52 населених пунктах області.

Повністю відключено від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах