Що відомо про дідуся з малюком, якого зняли на відео у Запорізькому центрі для переселенців

Залишилися без дому: що відомо про дідуся з малюком, якого зняли на відео у Запорізькому центрі переселенців

Залишилися без дому: що відомо про дідуся з малюком, якого зняли на відео у Запорізькому центрі переселенців - фото: @unicef_ukraine

Події
12 квiтня 2022 11:54

Багато українців бачили зворушливе відео із Запорізького центру для переселенців, де старенький дідусь охороняв сон немовля. Стало відомо більше про цю сім'ю.

Як розповіли у себе в соцмережах волонтерки Вікторія та Дана, ця родина із села Степне Запорізької області. Батьки мають троє діток. На відео – наймолодша – Ізабелла. Ще у мами з татом є дворічний синочок та чотирирічна донечка. Їхній будинок розбомбили і вони переїхали до дідуся. Незабаром снаряд потрапив і до його будинку. Волонтери кажуть, що сім'я місяць жила у погребі майже без їжі. Але вони всі живі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сім'ї вдалося виїхати спочатку до Запоріжжя. Там у центрі для переселенців і зняли зворушливе відео, яке розлетілося по соцмережах.

Потім люди поїхали до Івано-Франківська і там їх тимчасово розмістили у церкві. Крім трьох маленьких діток, сім'я забрала із собою й собачку.

– Вони нічого не просили! Я питала за одяг – сказали, що не треба, що вони трошки взяли. І взагалі, ми з ним поговорили – люди роботящі, у них були свої плантації винограду, горіхових дерев. Хотілося б їм усе віддати, а вони кажуть – що все є. Ще один момент – вони приїхали з собакою. Вона в стані шоку і навіть ковбасу їсти не захотіла. Зараз живе в машині, – написала у себе в Інстаграм дівчина, яка допомагає сім'ї.

Волонтерці вдалося зібрати гроші для сім'ї. Також людям допомагають із документами. До влади міста звернулися щодо житла. Ще для сім'ї мають намір відкрити банківську картку, щоб люди змогли допомогти їм фінансово. Коли це зроблять – ми вкажемо реквізити.

Сім'я з трьома малюками втратила два будинки в Запорізькій областіСім'я з трьома малюками втратила два будинки в Запорізькій області

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах