Зафіксували перший випадок зараження людини вірусом пташиного грипу H3N8

Зафіксували перший випадок зараження людини на вірус пташиного грипу H3N8 - фото freepik.com

Зафіксували перший випадок зараження людини на вірус пташиного грипу H3N8 - фото freepik.com

Події
27 квiтня 2022 13:08

У Китаї зафіксували випадок інфікування людини штамом пташиного грипу H3N8.

Як повідомило видання China Times з посиланням на Національну комісію охорони здоров'я КНР, захворів чотирирічний хлопчик. Дитина мешкає в місті Чжумадянь, провінція Хенань. До хвороби у будинку, де жила дитина, розводили курчат і ворон, а на вулиці були ще дикі качки.

5 квітня у хлопчика з'явилася лихоманка та інші симптоми. 10 квітня стан погіршився та його госпіталізували до місцевої лікарні. 24 числа у дитини взяли аналіз та результат показав, що у хлопчика вірус пташиного грипу H3N8.

У близьких дитину також взяли проби, але жодних відхилень від норми не виявили.

Національна комісія охорони здоров'я материка доручила провінції Хенань проводити профілактику та контроль, а також організувала роботу експертів щодо оцінки ризиків. За їхньою попередньою оцінкою, вірус має пташине походження і ще не має здатності ефективно заражати людей. Його виявили у коней, собак, свійської птиці та тюленів у всьому світі, але про випадки H3N8 у людей раніше не повідомлялося.

Поки що на думку експертів, ризику великомасштабної передачі цього вірусу немає. Але населення просять уникати контактів з хворим і мертвим птахом у повсякденному житті і намагатися уникати прямого контакту з живим. А якщо у людини почнеться лихоманка та респіраторні симптоми – надіти маску та звернутися за медичною допомогою.

Нагадаємо, у 2020 році в Україні фіксували масові випадки захворювання на пташиний грип на птахофермах.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах