Володимир Зеленський нагородив двох дітей із Запорізької області

Володимир Зеленський нагородив двох дітей із Запорізької області

Володимир Зеленський нагородив двох дітей із Запорізької області - фото: armyinform.com.ua

Події
12 серпня 2022 16:56

Сьогодні, у День молоді, Володимир Зеленський нагородив діток, історії яких вражають та надихають. Серед нагороджених і двоє хлопчиків із Запорізької області.

Як повідомив президент, війна забрала у наших дітей дитинство. Їм довелося швидше стати дорослішими.

- Сьогодні мав честь зустрітися та нагородити тих, хто, незважаючи на свій юний вік, має величезну сміливість. Не всі дорослі здатні робити те, що вони зробили, щоб допомогти іншим. Їхні історії справді вражають і надихають, – написав Зеленський.

Серед нагороджених діток – Максим Бровченко із Бердянська. Хлопчик пише картини, а всі зароблені гроші відправляє на допомогу ЗСУ. Також нагородили Давида Понуляка із Запоріжжя. Дитина займається козацьким бойовим мистецтвом "Спас" і хоче бути таким ж сильним, як тато, щоб захищати в майбутньому Батьківщину.

Зазначимо, що також сьогодні нагороду отримали:

Саша Гуцал із Бучі – перебуваючи в окупації, дбав про молодшу сестричку та двох братів. Виходив на пошуки їжі та води.

Єгор Шемет із Чернігівщини – разом із бабусею місяць ховався у льоху. Хоче допомогти одужати старшому братові, який злякався вибухів та перестав говорити. Також мріє відремонтувати будинок, який зашкодили окупанти.

Гліб Бондаренко з Харкова – потрапив під ворожий ракетний обстріл біля житлового будинку. Цього року планував вступати до харківського «Кадетського корпусу», а потім – до Національної академії Служби безпеки України.

Андрій Покраса з Київської області – разом із батьком за допомогою дрона відстежував рух окупантів та передавав координати українським військовим.

Данило Сергєєв з Маріуполя – з перших днів повномасштабної війни дбав про людей старшого віку – приносив у підвали воду та їжу, готував у дворі. Допоміг чоловікові та його доньці вибратися зі зруйнованого будинку та надав першу медичну допомогу.

Іринка Васильєва з Рівного – втратила на війні батька та дядька. Своїми руками робить вінки та продає їх. Зібрала вже 7 тисяч євро. На ці кошти разом із мамою придбала два тепловізори та автомобіль для ЗСУ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах