В Офісі президента розповіли, що робити, якщо у школі немає укриття

В Офісі президента розповіли, що робити, якщо у школі немає притулку

В Офісі президента розповіли, що робити, якщо у школі немає притулку - фото: freepik.com

Події
06 липня 2022 16:49

Більшість шкіл із 1 вересня працюватимуть офлайн. Батьки бояться такого формату навчання під час військових дій і часто запитують, що буде з тими школами, де немає укриттів. На це запитання відповів представник офісу президента України.

Як повідомив заступник голови ВП Кирило Тимошенко, які саме школи працюватимуть в офлайні – вирішать керівники обласних військових адміністрацій.

- Усі школи в Україні до 1 вересня мають бути обладнані укриттями. Якщо в школі немає укриття, то завдання було поставлене керівникам ОВА – знайти в пішій доступності об'єкти укриття, куди можна буде евакуюватися під час сигналу "Повітряна тривога", – сказав Тимошенко.

До того ж, всі укриття – у школі вони чи поруч – мають бути з ремонтом, оновлені, там має бути вода та всі необхідні засоби. Це питання вирішити має ОВА разом із громадами.

У серпні будуть навчання для вчителів щодо евакуації. Також навчання будуть для батьків, щоб ті знали, де перебувають їхні діти під час тривоги.

Для всіх дітей також будуть навчання, щоб вони знали куди і як іти під час сирени.

- Ми перевіримо всі укриття не лише на папері, бо всі обласні військові адміністрації мають надіслати нам фотозвіти кожного об'єкта укриття. Ми на них подивимось. Плюс до цього, наші мобільні групи проїдуться по всім школами та укриттями в них, подивляться в якому вони стані. Це стосується не лише шкіл, а й садків, вищих навчальних закладів та всіх навчальних закладів, які працюватимуть в офлайні з 1 вересня, – сказав Тимошенко.

@tymoshenko_k Відповідь на коментар @santaxnevs #школа #навчання #1вересня ♬ Epic uplifting music - Makoto Hiramatsu

Нагадаємо, раніше ми писали, що з 1 вересня навчальний процес в Україні буде відновлено в офлайн-режимі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах