Що робити, якщо взламали сторінку у Facebook і від вашого імені просять у друзів гроші

Що робити, якщо зламали сторінку у Facebook і від вашого імені просять у друзів гроші

Що робити, якщо зламали сторінку у Facebook і від вашого імені просять у друзів гроші - фото: freepik.com

Події
20 червня 2022 12:44

З початку повномасштабної війни українці почали все частіше скаржитися на злам їхніх сторінок у соцмережах. Зокрема – у Facebook. Що робити, якщо у вас зламали сторінку і тепер розсилають від вашого імені повідомлення друзям із проханням позичати гроші, – розповіли у Державній службі спецзв'язку та захисту інформації України.

1. Якщо ви ще не втратили доступ до свого облікового запису, терміново змініть пароль до сторінки.

Для цього потрібно натиснути у верхньому правому куті на меню. Потім "Параметри та конфіденційність", а потім - "Параметри". Натисніть "Безпека та авторизація", потім "Редагувати" поруч із пунктом "Змінити пароль". Далі введіть спочатку старий, потім новий пароль, натисніть "Зберегти зміни" і повідомте Facebook, що ваш обліковий запис зламали.

2. Якщо доступу до облікового запису ви вже не маєте – негайно попросіть друзів повідомити адміністрацію Facebook, що вашу сторінку зламали.

Для цього потрібно в шапці сторінки натиснути на три точки та вибрати "Отримати підтримку або поскаржитися на профіль". Після цього натискає – "Я хочу допомогти", а потім – "Взлом облікового запису".

Також у Держслужбі спецзв'язку та захисту інформації рекомендують заздалегідь захистити свій акаунт за допомогою двофакторної аутентифікації та надійного пароля. До речі, як вибрати надійний пароль, ми писали тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах