Псевдовлада "передала" український храм у Василівці представнику УПЦ Московського патріархату

Псевдовлада "подарувала" український храм у Василівці представнику УПЦ Московського патріархату

Псевдовлада "подарувала" український храм у Василівці представнику УПЦ Московського патріархату - фото: facebook.com/groups/655750474995382/

Події
15 серпня 2022 10:05

Окупаційна "влада" вирішила передати український храм у Василівці у користуванні протоієрею УПЦ Московського патріархату Анатолію Зигарю. Насамперед будівлю обікрали.

Про те, що сталося, повідомив настоятель Свято-Покровського храму ПЦУ у Василівці Роман Садовий. За його словами, передала храм у користування самопроголошена мер міста Наталія Романиченко, котра співпрацює з окупантами.

У результаті "новий настоятель" вирішив вивезти з українського храму церковне начиння, чим порушив заповіді Христові.

- Закликаю вас не вірити жодному брехні настоятелю, або брехні меру про нібито призначеного нового настоятеля храму. Я як настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Роман Садовий, тим більше правлячий архієрей єпископ Запорізький та Мелітопольський Фотій не призначав нового настоятеля і ми не доручали нічого вивозити з храму, – написав Роман Садовий.

Кого призначила окупаційна влада настоятелем -Кого призначила окупаційна влада настоятелем - фото: facebook.com/groups/655750474995382/

Нагадаємо, раніше ми писали, що в РПЦ думки щодо проголошення повної незалежності Української православної церкви від Московського патріархату розділилися. Одні вважають, що все гаразд, інші – що у всьому винен Держпарламент США.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах