Пораненого псевдо-мера Енергодара вивезли до Мелітополя: хто буде замість нього

Пораненого псевдо-мера Енергодара вивезли до Мелітополя: хто буде замість нього

Пораненого псевдо-мера Енергодара вивезли до Мелітополя: хто буде замість нього - фото: t.me/orlovdmytroEn

Події
22 травня 2022 17:13

Стало відомо, хто може обійняти посаду самопроголошеного "мера" Енергодара замість пораненого сьогодні Андрія Шевчика.

Як розповів справжній мер тимчасово окупованого Енергодару Дмитро Орлов, Шевчика вивезли до Мелітополя на лікування поранень, які він отримав сьогодні внаслідок вибуху. Замість нього, швидше за все, буде Руслан Хусяїнович Кирпічов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Колаборантам в Енергодарі настільки не вистачає кадрів, що окупанти відправляють у наше місто своїх людей, які раніше вже помічені на окупованих територіях Донецької області, зрадників України, – написав Дмитро Орлов.

За його словами, Кирпічов родом із Макіївки Донецької області. Він приїхав до Енергодару наприкінці березня і окупанти одразу призначили його заступником самопроголошеного "мера" Шевчика. Він був відповідальний за "фінансові, економічні питання та податки". Але за фактом, як каже Орлов, Кирпічова приставили до нього "доглядачем" і водночас консультантом.

- Кирпичов навчив нових колаборантів як оподатковувати данину місцевих підприємців і витрушувати з них останні гроші. Очевидно, що ці кошти йдуть не до бюджету, а одразу до кишень керівництва військових РФ, які зараз осіли в Енергодарі та Мелітополі. Шевчику із цієї «економічної та фінансової діяльності» перепадає мізер. П'ятірці його найближчих соратників ще менше. Але сама машина поборів вже запущена і приносить рашистам дохід, – каже мер Енергодара Дмитро Орлов.

Зазначимо, що на Кирпичова раніше були кримінальні справи за злісне ухилення від сплати податків. З відкритих джерел ми дізналися, що на нього записані підприємства "Курочка Ряба" та тютюнова фабрика "Чотири Королі".

Нагадаємо, сьогодні вранці, 22 травня, в Енергодарі пролунав вибух у під'їзді, де проживає колаборант та самопроголошений "мер" Андрій Шевчик. Коли той заходив у під'їзд, там висадили двері. Шевчик у лікарні також постраждала його охорона.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах