Окупанти привезли до Енергодару 600 омоновців

Окупанти привезли до Енергодару 600 омоновців

Окупанти привезли до Енергодару 600 омоновців - фото: t.me/energoatom_ua

Події
21 березня 2022 11:12

Після вчорашньої акції протесту мешканців Енергодару окупанти привезли до міста 600 омоновців.

Як повідомили в Енергоатомі, "карателів" з кийками, щитами та вогнепальною зброєю розставили по місту. Вони повинні не допускати жодних акцій протесту і навіть найменшого скупчення людей.

- Окупанти діють, як у Москві та інших рашистських містах, проте Енергодар – це Україна! І ми неодмінно переможемо, – пишуть в Енергоатому.

Мер Енергодару Дмитро Орлов повідомив, що російські війська, які вчора побачили єдність і силу духу енергодарців, сьогодні готуються особливо ретельно. Вони з самого ранку формують велику колону для використання жорстких силових методів захоплення та покарання людей.

- І є вказівки використати зброю, сльозогінний газ та інші насильницькі методи проти мирного населення. Ми не маємо морального права наражати мирних жителів міста на небезпеку. Сьогодні близько 14:00 і надалі протягом дня акції на підтримку Енергодару пройдуть на всіх майданчиках у містах-супутниках АЕС. Просимо максимально підтримати та поширити їх у соціальних мережах. Громадянська позиція змушує нас не стояти осторонь. Але ваше життя та безпека для міської влади були і залишаються на першому місці, – написав мер Орлов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, в Енергодарі російські окупанти викрали першого заступника міського голови Івана Самойдюка. В якому він зараз стані і де знаходиться – поки що невідомо.

Вчора, 21 березня, щонайменше півтори тисячі енергодарівців вийшли до виконкому на акцію протесту, щоб сказати "Ні!" свавіллям окупантів і затвердити, що Енергодар – це Україна. Акція була мирна, але приїхали російські військові та намагалися захопити кількох учасників та завантажити в машину. Люди відбивали своїх від окупантів, а ті стріляли у повітря.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах