Наставили автомат на 9-річного хлопчика: як сім'я діставалася з Мелітополя до Запоріжжя

Наставили автомат на 9-річного хлопчика: як сім'я діставалася з Мелітополя у Запоріжжі.

Наставили автомат на 9-річного хлопчика: як сім'я діставалася з Мелітополя у Запоріжжі.

Події
03 квiтня 2022 17:17

Ризикуючи потрапити під обстріл мешканці Мелітополя намагаються евакуюватись у Запоріжжі. Свій досвід розповіла мати 9-річної дитини, яка намагалася виїхати на підконтрольну Україні територію з Мелітополя.

Як розповіла жінка, вони зрозуміли, що обстановка у місті загострилася, коли викрали директора їхньої школи. Наступного дня – 1 квітня – сім'я вирішила поїхати до Запоріжжя та приєдналася до колони, яка готувалася їхати "зеленим коридором", пише РІА Мелітополь.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Колона їхала селами, через поля, потім через Молочанськ та Пологи. Кожні 200 метрів – блокпости окупантів. За словами жінки, там стоять і чеченці, і буряти перед Пологами, і ДНР-вівці. Усі вони "відрізнялися" по-своєму:

  • "ДНР"-вівці в районі Молочанська сильно обшукували і ставили багато запитань на кшталт: "Де працюєте? Де навчалися? Чи є сертифікат про вакцинацію?";
  • буряти біля Полог украли у сім'ї ліки, у водія сусіднього авто – телефон;
  • чеченцям не сподобалися документи і вони вивели з авто 9-річного сина жінки та почали допитувати дитину, погрожуючи автоматом.

Дорога у сім'ї зайняла близько 10 годин. Зараз вони в безпеці, але досі люди не можуть прийти до тями. На останньому блокпосту, як розповідає жінка, їх взагалі мало не розгорнули назад, сказавши евакуюватися до росії.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах