На Запоріжжі заборонили навігацію маломірних суден, а також ловити рибу в Дніпрі і не тільки

У Запорізькій області заборонили навігацію маломірних суден, а також ловити рибу у Дніпрі та не тільки

У Запорізькій області заборонили навігацію маломірних суден, а також ловити рибу у Дніпрі та не тільки - фото freepik.com

Події
27 березня 2022 12:42

На Запоріжжі заборонили навігацію маломірних суден, а також рибалку на Каховському, Дніпровському водосховищі та в річці Дніпро. Крім того, до водойм на окупованих територіях взагалі краще близько не підходити.

Як повідомили у ЗОВА, зараз частина узбережжя Дніпра та Каховського водосховища знаходиться на тимчасово окупованій території. Щоб запобігти переміщенню ворожих російських військ на водних об'єктах області, обласна військова адміністрація видала розпорядження про заборону переміщення маломірних суден на водних об'єктах області. Це обмеження необхідне для виконання завдань ЗСУ та Нацгвардії з оборони території області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також заборонено промислову та аматорську (спортивну) риболовлю на водних об'єктах Запорізької області – Каховське та Дніпровське водосховища, річка Дніпро. Промислове та аматорське рибальство на інших водних об'єктах – ставках, озерах, малих річках – дозволено.

Загалом людям зараз краще утриматися від наближення до водойм на тимчасово окупованих територіях. Існує ймовірність, що ворог розмістив міни на водних об'єктах та прибережних територіях. Тому жителі області мають усвідомлювати, що на тимчасово окупованих територіях шляхи під'їзду та узбережжя ставків та малих річок можуть бути небезпечними.

Дотримання обмежень контролюватимуть співробітники водної поліції та Запорізького рибоохоронного патруля. За порушення вимог розпорядження у воєнний час передбачено кримінальну відповідальність, а також вилучення маломірних судів для потреб Збройних Сил України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах