Які проблеми можуть бути з опалювальним сезоном у Запоріжжі

Які проблеми можуть бути з опалювальним сезоном у Запоріжжі.

Які проблеми можуть бути з опалювальним сезоном у Запоріжжі.

Події
01 липня 2022 17:12

У Запоріжжі вже готуються до опалювального сезону. У міськраді розповіли, які проблеми на нас можуть чекати і чи є загроза його зриву через борги.

За інформацією секретаря міськради Анатолія Куртєва, на сьогодні підготовлено вже 41% котелень та 42% центральних теплових пунктів. Також провели 47% гідравлічних випробувань ділянок теплових мереж та зроблено роботи із заміни 41% теплових мереж від плану. Також позапланово замінили 39% виявлених ушкоджень мереж. Повністю завершити усі роботи мають до 25 вересня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щодо заборгованості, то зараз вона становить 1 мільярд і майже 923 мільйони гривень. Більше півтора мільярда – це борги населення. Але, за словами Куртєва, через борги жодної загрози зриву опалювального сезону немає.

Проте сьогодні на засідання у виконкомі розробляли варіанти проведення опалювального сезону в умовах можливого зменшення лімітів та обсягів постачання природного газу, які можуть виникнути через повномасштабну війну. За словами Анатолія Куртьова, зараз є низка проблемних питань, серед яких:

  • ліміти постачання природного газу для Запоріжжя у наступному опалювальному сезоні будуть на 10% меншими, ніж минулого;
  • у разі перевищення лімітів тепловики повинні будуть платити за понаднормовий газ за ринковими цінами, а вони у кілька разів більші. Ці витрати має компенсувати бюджет міста, який зараз перебуває у значному дефіциті;
  • в умовах військового стану існує загроза зменшення фактичних обсягів постачання природного газу.

На засіданні розглянули кілька варіантів, як скоротити споживання газу наступного опалювального сезону, серед них – можливе відключення гарячої поставки чи зменшення температури у квартирах. Ці варіанти залежатимуть від фактичних обсягів постачання газу, порівняно з необхідними потребами.

- Наголошую, що це лише попереднє обговорення варіантів реагування на скорочення постачання природного газу. Це ще не означає, що ситуація у цій сфері справді стане по-справжньому критичною і ці варіанти будуть реалізовані. Але слід розуміти, що повномасштабна війна диктує нам нові жорсткі умови і що ми завжди маємо бути на крок попереду, – сказав Куртєв.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський попередив про найскладнішу зиму за роки незалежності.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах