"Б'ють, ґвалтують у камерах": мер Мелітополя розповів про ситуацію у місті

"Б'ють, ґвалтують у камерах": мер Мелітополя розповів про ситуацію у місті

"Б'ють, ґвалтують у камерах": мер Мелітополя розповів про ситуацію у місті - фото "Настоящее время"

Події
08 квiтня 2022 17:14

Ситуація в Мелітополі, як і раніше, погана. Докладніше розповів мер міста Іван Федоров в ефірі каналу "Настоящее время".

У місті не просто гуманітарна катастрофа. Це геноцид

Окупанти зрозуміли, що не можуть отримати підтримку місцевого населення, тому вирішили влаштувати геноцид. Іван Федоров розповів, що у супермаркетах немає продуктів, магазини закриті, медикаментів у лікарнях майже не лишилося, лікарі розбігаються, бо не хочуть працювати на окупантів. Палива для спецслужб майже нема.

Натомість окупанти приводять до ладу пам'ятники до 9 травня.

Що зі зв'язком у Мелітополі

Український стільниковий зв'язок працює з учорашнього дня, 7 квітня. Українські телеканали не працюють.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Людей викрадають, б'ють, ґвалтують

Мер Мелітополя розповів, що окупанти грабують бізнесменів, викрадають людей на вулицях, грабують їхні квартири. Вони використовують дітей та жінок як живий щит. Усіх "непокірних" та "інакомислячих" вони забирають із будинків і тримають, б'ють, ґвалтують у камерах.

- Ось сьогодні випустили одну людину з полону. Він не може навіть цигарку взяти до рук. Його відвезли до лікарні, – розповів Іван Федоров.

Окупанти забрали автобуси, потрібні для евакуації людей

Два дні тому із Запоріжжя до Мелітополя відправили гуманітарний конвой. Він доїхав до блокпостів, які контролюють окупанти, і дуже довго його проходив. Тільки вчора о 18:00 він під'їхав до міста Мелітополь. Російські військові вирішили залишити цей конвой на в'їзді до міста, щоб уранці провезти його через блокпост на в'їзді до міста. Там гуманітарний вантаж треба було вивантажити та посадити до автобусів людей для евакуації.

Але приблизно о 20:30 приїхали російські військові. Пересадили всіх водіїв в один автобус і сказали: "Дякую вам за подаровані автобуси і передайте свїй владі, що більше сюди їздити не треба". Вони забрали 8 із 9 автобусів.

На ранок військові підійшли до того автобуса, де були всі водії, і сказали, що вони мають годину, щоб виїхати звідси.

- Незважаючи на те, що цей маршрут був узгоджений з міністерством оборони росії, був узгоджений з Червоним Хрестом. І що це порушує всі Женевські конвенції, міжнародні угоди, – сказав Іван Федоров.

За його словами, зараз цей автобус знаходиться недалеко від Мелітополя разом із машиною ДСНС, що супроводжує. Влада України домагається від міністерства оборони Росії повернення наших автобусів і можливості евакуювати всіх людей, хто хоче це зробити.

Сьогодні хочуть евакуації понад 6 тисяч мешканців міста Мелітополя. Насправді, людей набагато більше, але російські окупанти не дають їм можливості навіть дізнатися про евакуацію.

Що буде далі

- Збройні сили України у найкоротші терміни виб'ють їх із Херсона. Після цього – виб'ють їх із Каховки. Після цього вони самі втечуть, бо вони не можуть ужитися у місті Мелітополі. Служби росії конфліктують між собою, - сказав Федоров.

Днями в Мелітополі ними затримали одного з ключових колабарантів, бо вони не поділили гроші. Тож, на думку Федорова, окупанти тут точно ненадовго. Деокупація буде незабаром, а ми все відбудуємо.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах