РФ вимагає визнання Запорізької області російською для завершення війни, - Лавров

Лавров пригрозив захопленням Запорізької області.

Лавров пригрозив захопленням Запорізької області. Фото: nahnews.org

Події
Сьогодні 14:07

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль готовий припинити війну за умови виконання низки вимог. Зокрема, Росія вимагає визнання окупованих територій України - Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей - частиною РФ.

Окрім цього, Кремль хоче зняття всіх міжнародних санкцій, введених через агресію проти України, та закріплення за Україною позаблокового і без’ядерного статусу, про це Лавров заявив в інтерв’ю для Newsweek.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він наголосив, що Росія готова до переговорів, але лише на своїх умовах, які включають так звану "демілітаризацію та денацифікацію" України. Це формулювання використовується Кремлем від початку повномасштабної війни як виправдання для агресії, яке не визнає міжнародна спільнота.

Лавров також висловив обурення через відмову України піти на умови Росії, згадавши про спробу Києва "вторгнутися" в Курську область у серпні 2023 року. Це твердження не має жодних підтверджень з боку України чи незалежних джерел. Він заявив, що через це Москва змушена продовжувати так звану "спецоперацію", поки загроза не буде ліквідована.

Також Лавров згадав про "зрив" раніше досягнутих домовленостей, таких як Мінські угоди та переговори в Стамбулі у березні 2022 року. На його думку, ці угоди були прийнятними для всіх сторін, але Київ нібито відмовився їх виконувати.

Україна та її міжнародні партнери відкидають російські вимоги, вважаючи їх нелегітимними та такими, що порушують суверенітет і територіальну цілісність України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах