У Запоріжжі судитимуть хлопця, який підробив довідку про навчання для уникнення мобілізації

У Запоріжжі судитимуть хлопця, який підробив довідку про навчання для уникнення мобілізації.

У Запоріжжі судитимуть хлопця, який підробив довідку про навчання для уникнення мобілізації. Фото: zp.npu.gov.ua

Події
Сьогодні 14:18

Мешканець Запоріжжя намагався отримати відстрочку від мобілізації, підробивши довідку про навчання у вищому навчальному закладі, що він подав до місцевого центру комплектування.

Правоохоронці встановили, що чоловік отримав у місцевому університеті довідку з Єдиної державної електронної бази з питань освіти, де зазначалося, що він є студентом. Однак його навчання порушувало умови, необхідні для відстрочки від мобілізації. Про це повідомили у ГУ Нацполіції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб отримати вигоду, він вдома відсканував довідку та за допомогою комп’ютерної програми змінив інформацію у документі, включно з дизайном QR-коду. Після цього чоловік роздрукував фальшивий документ і подав його до ТЦК та СП, де працівники під час перевірки виявили підробку.

Поліція зібрала докази і повідомила фігуранту про підозру за ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів). Обвинувальний акт направлено до суду 27 вересня.

Порушнику загрожує штраф або обмеження волі на строк до двох років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах