Які нагороди отримали запорізькі спортсмени на Паралімпіаді

Які нагороди отримали запорізькі спортсмени на Паралімпіаді .

Які нагороди отримали запорізькі спортсмени на Паралімпіаді . Фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
09 вересня 12:06

Вчона, 8 венесня, відбувся останній, 11-й змагальний день Паралімпійських Ігор у Парижі. У складі української команди взяли участь і запорізькі спортсмени, які отримали нагороди. Розповідаємо, які медалі вони вибороли.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Золота медаль:

5 вересня "золото" здобула Марія Помазан у змаганнях зі штовхання ядра. У фіналі вона з першої спроби стала лідеркою серед інших параатлеток. Вона штовхнула ядро на 12.75 метрів. Для 35-річної Марії Помазан це п'ята нагорода Паралімпіад. У Лондоні у 2012 році вона виграла золото у штовханні ядра та срібло в метанні диска. У Ріо-2016 запоріжанка стала віцечемпіонкою у штовханні ядра, а в Токіо-2020 виборола золото в секторі для метання ядра.

Марія Помазан.Марія Помазан. Фото: facebook.com/ReginaHarchenko21

Срібна медаль:

6 вересня запорізький легкоатлет Микита Барабанов разом із Оксаною Ботурчук (із Дніпропетровщини) отримали срібну медаль у забігу на 100 метрів у класі Т12. Вони фінішували другими з результатом 12.17 секунд. 

Микита Барабанов.Микита Барабанов. Фото: facebook.com/ReginaHarchenko21

Бронзова медаль:

3 вересня запорізький спортсмен Микита Барабанов разом зі спортсменкою Оксаною Ботурчук фінішували третіми у фінальному забігу на 400 метрів у класі Т12 на Паралімпійських іграх у Парижі. Їхній результат – 55.67 секунд. 

6 вересня тенісист із Запоріжжя Максим Ніколенко здобув бронзову медаль на Паралімпійських іграх у Парижі. Його медаль стала другою для України в настільному тенісі.

Максим Ніколенко.Максим Ніколенко. Фото: facebook.com/ReginaHarchenko21

Загалом у літніх Паралімпійських іграх взяли участь 7 спортсменів із Запоріжжя. Це – спортсмени Запорізького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” Марія Помазан, Микита Барабанов, Марина Вербова, Кирило Гаращенко, Лев Кац, Максим Ніколенко, Юлія Липецька. Вони виборювали медалі в чотирьох видах спорту: у тенісі, легкій атлетиці, плаванні та тхеквондо.

Як виступили інші запоріжці:

Марина Вербова у змаганнях з плавання здобула:

- 5-те місце у змаганнях з плавання на спині;

- 4-те місце у змаганнях з плавання брасом;

- у комплексній дисципліні посіла 7-е місце.

У послужному списку Вербової вже є бронзова медаль здобута в Ріо-2016. Українка тоді змагалася на дистанції 50 метрів на спині. Також плавчиня неодноразово була чемпіонкою та призеркою чемпіонату Європи.

Кирило Гаращенко посів два 4-х місця на дистанціях 400 метрів вільним стилем та 200 метрів комплексне плавання.

Лев Кац боровся за медаль в дисципліні з паратенісу. Юлія Липецька, своєю чергою, з паратхеквондо. Спортсмени посіли в загальному заліку 9-ті місця.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах