Жителів Курської області планують розмістити на окупованих запорізьких курортах

Жителів Курської області планують розмістити на захоплених запорізьких курортах.

Жителів Курської області планують розмістити на захоплених запорізьких курортах. Фото: censor.net

Події
15 серпня 13:26

Евакуйованих мешканців Курської області РФ планують розміщувати на захоплених базах Кирилівки та Бердянська.

Таку заяву зробив курський губернатор Олексій Смирнов після розмови з головним колаборантом Запорізької області Євгеном Балицьким. Проте в окупаційної влади в цьому є свої інтереси, а росіяни поки не поспішають до запорізьких пансіонатів та санаторіїв. Про це в етері національного марафону новин заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, курорти Приазов’я від Бердянська до Генічеська ще у 2021 році приймали близько п’яти мільйонів туристів з одночасним перебуванням приблизно 500 тисяч, тож можливості для розселення є.

- Звичайно там сьогодні є російський ворожий контингент, який захопив велику кількість баз відпочинку і створив з них таку собі військову частину і військовий підрозділ, на якому вони зберігають свій боєкомплект і військову техніку, - зазначив Федоров.

Очільник ОВА додав, що коли гауляйтери та окупанти пропанують евакуювати мешканців з Курської області до Азовського узбережжя, вони переслідують декілька цілей.

Перша, найголовніша ціль - це живим щитом прикрити свої військові підрозділи. Так вони робили вже не раз, тож вони хочуть доставити туди велику кількість цивільних людей, щоб сховати там військові підрозділи та зробити складнішим їхнє ураження.

По-друге, Балицький на цьому хоче заробити. Тому що вслід за тим, як він запросив всіх евакуюватись до тимчасово окупованої Запорізької області, він запитав про збільшення коштів на цей напрямок з федерального бюджету. Тож його не цікавлять люди та допомога їм, а цікавить суто свій меркантильний цинічний інтерес.

Він повідомив, що мешканці Курської області неохоче погоджуються евакуюватися до захопленої частини Запорізької області, адже розуміють, що вона згодом буде звільнена. Також їх непокоїть близькість до лінії фронту і постійно зростаюча небезпека присутності поруч з російськими військовими.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах