У Запоріжжі частково відновлюють свою роботу 18 дитячих садочків

У Запоріжжі частково відновлюють свою роботу 18 дитячих садочків.

У Запоріжжі частково відновлюють свою роботу 18 дитячих садочків. Фото: osvitanova.com.ua

Події
06 серпня 13:26

У Запоріжжі 18 комунальних дитячих садочків готові приймати дітей, проте без харчування і денного сну і на неповний день.

- На минулому засіданні Ради оборони ми прийняли рішення розпочати освітній процес у 18 закладів дошкільної освіти. У дитячих садочках цей процес буде з певними тонкощами, - повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров під час зустрічі з журналістами щодо будівництва підземних шкіл.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Передбачається, що діти будуть перебувати в садках не більше 4 годин, без харчування, за згодою батьків, якщо вони готові приводити дітей.

- Це все одно краще, ніж не відвідувати садки взагалі. Тож ми розпочинаємо цей процес також, - додав Іван Федоров.

Раніше представники міської влади наголошували, що в умовах війни неможливо відновити повноцінний процес догляду за дитиною в дитячому садочку, оскільки більшість з них не мають повноцінних укриттів, за санітарними нормами дітям треба забезпечити триразове харчування, місця відпочинку, денний сон, прогулянки.

Всього обласна влада планує забезпечити 55 тисяч учнів в області безпечною освітою у змішаному або офлайн форматі. На сьогодні ремонтується одночасно 20 укриттів (окремо від будівництва підземних шкіл) у закладах освіти.

Вищі навчальні заклади освіти у Запоріжжі також готують до навчання у змішаному форматі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах