У Запорізькій області СБУ знищили вогнеметну систему РФ "Солнцепьок" з екіпажем

На Запорізькому напрямку військові знищили ТВС "Сонцепьок".

На Запорізькому напрямку військові знищили ТВС "Сонцепьок". Фото: pexels.com

Події
03 серпня 16:32

Ще одну російську вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Солнцепьок" разом із екіпажем та боєкомплектом знищили безпілотником на Запорізькому напрямку.

Ефектною роботою відзначилися оператори FPV-дронів СБУ на Запорізькому напрямку. Про це повiдомляють в СБУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляється, під час розвідки хлопці з СБУ зафіксували позицію системи, яка була споряджена повним бк та готова для нанесення удару. Після яскравого феєрверка, екіпаж зник разом з усією установкою.

- Після яскравого феєрверка, екіпаж зник разом з усією установкою, - додають спецпризначенці.

Також, "Ніколаєвський Ваньок" повідомив, що ТОС-1А був знищений поблизу населеного пункту Копані, що знаходиться на схід від Роботиного та на південь від Нестерянки.

Варто зазначити, що цтакі машини використовують у бою запалювальні чи термобаричні боєприпаси.

Перше покоління під назвою "Буратіно" було створене в СРСР у 1970-х роках на базі танка Т-72. Друге покоління отримало назву "Сонцепьок". Росія взяла ТВС-1А на озброєння у 2001 році. "Сонцепьок" відрізняється від "Буратіно" новою системою управління вогнем, зменшеною з 30 до 24 кількістю направляючих, новими некерованими ракетами, що можуть летіти на відстань до 6 кілометрів.

Вартість "Солнцепьока" становить близько 15 мільйонів доларів. Це дуже небезпечна зброя - її вогнеметні ракети діють на дальність лише до 6 кілометрів, але випалюють всю територію. Вберегтися практично неможливо.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах