На відновлення ДніпроГЕС знадобиться щонайменше три роки: подробиці

В Укренерго розповіли про стан ДніпроГЕС після ворожої атаки.

В Укренерго розповіли про стан ДніпроГЕС після ворожої атаки. Фото із соцмереж

Події
16 липня 15:02

Вночі 1 червня ворог завдав по Запоріжжю масованого ракетного удару й атакував Дніпровську ГЕС. Після кількох ракетних ударів станція сильно пошкоджена.  Стало відомо, що на відновлення ДніпроГЕС знадобиться щонайменше три роки.

Як повідомив генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота в інтерв’ю для Forbes Ukraine, окрім відновлення потрібні додаткові ресурси, щоб зменшити вразливість гідроелектростанції від ймовірних атак росіян у майбутньому.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розбір завалів ГЕС завершили 14 липня, це зайняло півтора місяця після останнього обстрілу.

Сирота додав, що для ворога ДніпроГЕС більш досяжна, лінія фронту – за 50 кілометрів. Вони бʼють там різними ракетами – С-300, Х-101, Х-69.

Гендиректор додав, що не завжди наша повітряна оборона може справитися з таким навалом ракет.

В Укренерго розповіли про стан ДніпроГЕС після ворожої атаки.В Укренерго розповіли про стан ДніпроГЕС після ворожої атаки. Фото: forbes.ua

"Укргідроенерго" готує позови в міжнародні та національні суди щодо компенсації росіянами збитків через обстріл ДніпроГЕС, як і щодо Каховської ГЕС. 

Також, за словами Ігоря Сироти, серед 10 найбільших ГЕС України не залишилося жодної, яку б не атакували росіяни. Станом на середину липня по них завдано понад 120 ракетних ударів. “Укргідроенерго” втратили вже майже 45% генерації електроенергії через ворожі ракетні обстріли.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах