В Запоріжжі відновили храм, який зруйнувала російська ракета

В Запоріжжі відновили храм, який зруйнувала російська ракета.

В Запоріжжі відновили храм, який зруйнувала російська ракета. Фото: t.me/gu_dsns_zp

Події
09 липня 12:14

9 серпня 2023 року російські окупаційні війська завдали ракетного удару по території Шевченківського району Запоріжжя. Тоді внаслідок ворожої атаки загинули троє людей, було зруйновано будівлю храму та пошкоджено торгівельний та освітній заклади. Стало відомо, що менше, ніж за рік Православній церкві вдалось відновити храм.

Одразу після ракетного удару в Запорізькій єпархії Православної церкви України оголосили збір коштів на відбудову Храму святих первоверховних апостолів Петра і Павла і менше ніж за рік його вдалось відновити, про це розповів настоятель Храму святих первоверховних апостолів Петра і Павла – отець Василій, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Будівля храму була настільки пошкоджена, що її довелось демонтувати. Але завдяки підтримці прихожан та священнослужителів приміщення для проведення служб заново збудували, встановили купол з хрестом, відновили пошкоджену трапезну і паркан.

Деякі ікони вдалось врятувати після ракетної атаки, їх встановили на новий іконостас. Ще необхідно оновити вівтар і після освячення храму в ньому можна проводити служби.

За словами отця Василія, вони місяць розбирали будівлю храму, перечищали цеглу, вивозили будівельне сміття. 

Він додає, що потребує ремонту ще дзвіниця – треба замінити пошкоджений купол, всередині будівля вкрилась тріщинами, а зовні залишились сліди від уламків. Бажаючі допомогти у відновленні храму, можуть долучитись до збору коштів на карту 5167 8032 0088 3945 (Батіг Василь Пвлович).

Храм святих первоверховних апостолів Петра і Павла отець Василій збудував практично власноруч. Заклали фундамент в 2003 році, а вже 17 жовтня 2004 року храм освятили.

Удар по Запоріжжю 9 серпня 2023 року.Удар по Запоріжжю 9 серпня 2023 року. Фото: t.me/gu_dsns_zp

Удар по Запоріжжю 9 серпня 2023 року.Удар по Запоріжжю 9 серпня 2023 року. Фото: t.me/mvs_ukraine

Удар по Запоріжжю 9 серпня 2023 року.Удар по Запоріжжю 9 серпня 2023 року. Фото: t.me/mvs_ukraine

В Запоріжжі відновили храм, який зруйнувала російська ракета.В Запоріжжі відновили храм, який зруйнувала російська ракета. Фото: 061.ua

В Запоріжжі відновили храм, який зруйнувала російська ракета.В Запоріжжі відновили храм, який зруйнувала російська ракета. Фото: 061.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах