Росія хоче таємно поховати українських підлітків, яких вбила рік тому в Бердянську

Росія хоче таємно поховати українських підлітків, яких вбила рік тому в Бердянську.

Росія хоче таємно поховати українських підлітків, яких вбила рік тому в Бердянську. Фото: facebook.com/MediaInitiativeForHumanRights

Події
04 липня 11:02

Окупаційна влада Бердянська планує таємне поховання українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, яких РФ вбила влітку минулого року.

З убитих російськими силовиками підлітків окупаційна влада робить "терористів". За рік після вбивства їх терміново вирішили поховати у безіменній могилі. Зробити це збираються цілком таємно, не повідомивши рідних ані про час поховання, ані про місце. Про це Медійній ініціативі за права людини повідомив батько Тіграна, Григорій Оганнісян.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що 24 червня 2023 року в тимчасово окупованому Бердянську російські військові-снайпери застрелили двох 16-річниз підлітків: Микиту Ханганова та Тиграна Оганнісяна, яких загарбники РФ звинувачували в диверсії.Тіла вбитих хлопців загарбники не віддають рідним. Спочатку російські слідчі заявляли родичам, що дозволять забрати і поховати тіла підлітків. Однак під різними приводами окупаційна влада щоразу відмовляла у передачі тіл. Тепер же їх хочуть поховати, як "терористів".

Окупаційна влада переслідувала хлопців з вересня 2022 року. Тіграна викрадали з дому та впродовж п’яти днів катували. Хлопця відпустили лише після розголосу про зникнення дитини.

Відомо, що родина намагалася вивезти Тіграна з окупації, однак окупанти заарештували хлопця та батьків і повернули їх в окупований Бердянськ. 

Загарбники змушували дітей брати участь у "слідчих експериментах", звинувачували у "диверсійній діяльності" на залізниці. Їм загрожувало ув'язнення на строк від 10 до 20 років.

У день вбивства до Микити приїхав слідчий, з яким вони мали довгу розмову. Надвечір хлопці пішли гуляти і їх вбили - як стверджує окупаційна влада Бердянська, через нібито напад на "поліцейських".

У Запоріжжі на честь вбитих підлітків названо вулицю. 

Перед загибеллю хлопців так звані "слідчі" підготували їм обвинувачення у "диверсії". Тиграну вистрелили в серце, а Микиті – в голову. Окупанти заявили, що перед цим хлопці напали на «поліцейських» та застрелили двох людей. Обставини загибелі підлітків досі невідомі. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець назвав це позасудовою стратою. Більш детально про це можете прочитати за посиланням.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах