У Запоріжжі може повністю закритися City Mall: в чому причина

У Запоріжжі може повністю закритися City Mall: в чому причина.

У Запоріжжі може повністю закритися City Mall: в чому причина. Фото: zp.vgorode.ua

Події
03 липня 09:39

Торговельно розважальний центр City Mall у Запоріжжі може повністю припинити свою роботу.

Як йдеться у реєстрі судових рішень, власників ТРЦ "Сіті Молл" підозрюють у пособництві РФ. Днями суд заарештував рахунки керуючої компанії запорізького торговельного центру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Встановлено, що команія Arricano, що володіє ТРЦ City Mall, після 2014 року вела бізнес на території окупованого Криму та платила податки в бюджет Росії.

Тим часом компанія Arricano називає рішення слідчих судів упередженими та обіцяє звернутись до дипломатичних відомств ЄС, громадських та бізнес-асоціацій.

- За клопотанням прокурора Київської обласної прокуратури слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва наклав арешт на рахунки ТОВ "Призма Альфа" та ПрАТ "Лівобережжяінвест", які управляють ТРК CITY MALL (Запоріжжя) та ТРЦ "РайON" (Київ) відповідно, - заявили в Arricano.

В судовому рішенні зазначено, що блокування грошових коштів на рахунках не розповсюджується на виплату заробітної плати та на кошти, пов’язані зі сплатою податків, а завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, знищення чи відчуження. Зараз СБУ проводить досудове розслідування. 

При цьому в ТРЦ заявили, що ці судові рішення фактично заблокували не тільки саму господарську діяльність компаній, але й позбавили їх можливості сплачувати загальнодержавні податки та збори (ПДВ, податок на прибуток підприємств, екологічний податок) та виконувати кредитні зобов'язання перед українськими банками.

Згідно з заявою компанії, все це може призвести до повної зупинки роботи торгових центрів у Києві та прифронтових Запоріжжі й Кривому Розі.

За даними судового реєстру, з травня 2023 року управління СБУ у місті Києві та Київській області розслідує кримінальне провадження за ознаками пособництва державі-агресору та колабораційної діяльності.

Воно стосується діяльності ТОВ "Вояж-Крим" – замовника сімферопольського ТРЦ "Південна Галерея", який будувала Arricano. У 2014 році у Криму, за російськими законами, була зареєстрована однойменна компанія, яка лише за 2022 рік сплатила до бюджету Росії 196 мільйонів рублів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах