Карта бойових дій в Україні 26 травня

Карта бойових дій в Україні 26 травня.

Карта бойових дій в Україні 26 травня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
26 травня 10:08

Сьогодні, 26 травня, в Україні розпочався 823 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають на Харківщині, а українці намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 26 травня.

Українські сили дедалі більше заперечують тактичну ініціативу на півночі Харківської області. Передчасний початок російських наступальних операцій, схоже, підірвав успіх Росії на півночі Харківської області.

Російські війська продовжують завдавати руйнівного удару по Харкову.

25 травня біля Липців (на північ від Харкова) тривали бої, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Український Генштаб повідомив, що російські війська продовжували штурм поблизу Липців і Нескучного (на схід від Липців), а МО Росії стверджувало, що російські сили відбили українські контратаки біля Глибокого (на північ від Липців).

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

25 травня російські війська продовжили наступальні операції на захід від Авдіївки, проте підтверджених наступів російських військ у цьому районі не було.

Міноборони Росії заявило, що російські війська захопили Архангельське.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Геолоковані кадри, опубліковані 24 травня, показують, що російські війська просунулися в межах Красногорівки (на захід від Донецька). Російські блогери стверджували, що російські війська також просунулися в межах Парасков'ївки (на південний захід від Донецька), біля центральної лікарні на сході Красногорівки та на 1,5 км углиб на південь від Костянтинівки (на південний захід від Донецька).

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

25 травня російські війська продовжили наступ на заході Запорізької області в районі Роботина та Новоандріївки (на північний схід від Роботину), а також на північний захід від Вербового (на схід від Роботина).

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах