Росія звільняє командирів Збройних сил РФ, які не можуть повернути позиції в Роботине, - ISW

Командування звільняє командирів Збройних сил РФ, які не можуть повернути позиції в Роботине.

Командування звільняє командирів Збройних сил РФ, які не можуть повернути позиції в Роботине. Фото: bbc.com

Події
17 квiтня 18:01

Міністерство оборони РФ звільнило командирів загальновійськового мотострілецького полку, який діяв на півдні України, ймовірно, через те, що вони не змогли відбити райони, втрачені під час контрнаступу України влітку-восени 2023 року.

Як повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), 13 і 14 квітня російські джерела повідомили, що військове командування РФ звільнило командувача 18-ю загальновійськовою армією Південного військового округу (ПВО), яка воювала під Кринками Херсонської області, генерал-лейтенанта Аркадія Марзоєва, а також командувача 70-го мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія 58-ї загальновійськової армії (ОГА) ОМС), який воював під Роботиним Запорізької області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З вересня 2023 року підрозділи 70-го мотострілецького полку проводять періодичні контратаки, щоб відвоювати територію в Роботине та його околицях, і в результаті вони зазнали значного погіршення. Підрозділи 18-ї ООС та 70-го мотострілецького полку не змогли відбити всю територію, яку українські війська захопили в Запорізькій та Херсонській областях під час контрнаступу влітку-восени 2023 року.

Якщо припущення російських джерел є точними, Міноборони Росії, ймовірно, замінить цих командирів у надії, що нове керівництво контролюватиме захоплення більшої території навколо Роботиного та Кринок, таким чином дозволяючи Міноборони Росії з певною мірою правдоподібності стверджувати, що Росія скасувала результати контрнаступу України.

Повідомляється, що підрозділи російської 7-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ) діють поблизу селища Роботине. Українські чиновники попередили, що російські сили можуть готуватися до провокації під фальшивим прапором на окупованій Росією

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Сили оборони півдня показали, як виглядає Роботине.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах