Зачиняйте вікна: Україну накрив пил із Сахари

Зачиняйте вікна: Україну накрив пил із Сахари.

Зачиняйте вікна: Україну накрив пил із Сахари. Фото: greentown2020.ua

Події
01 квiтня 16:29

Пил з африканської пустелі Сахари накрив Україну. Якщо напередодні його фіксували у західних областях, то сьогодні, 1 квітня, він поширився на майже всю країну. 

В Українському гідрометцентрі пояснили, що хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла до нас аномально високі температури повітря останніми днями, захопила ще пил із Сахари.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вони опублікували супутниковий знімок, на якому добре видно хмару пилу, що розповсюджується Європою.

Зачиняйте вікна: Україну накрив пил із СахариЗачиняйте вікна: Україну накрив пил із Сахари

Як повідомляється, мешканці західних областей могли спостерігати запилення ще вчора, а сьогодні ця хмара пошириться на більшість областей України.

- Небо буде тьмяним. Зачиняйте вікна, пил може бути шкідливим для людей з распіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей, - попереджають синоптики.

Водночас вони наголосили, що не варто плутати запиленість повітря пустельним пилом з таким небезпечним стихійним явищем як пилова буря: «Для пилової бурі швидкість вітру має бути вищою за 12 м/с, а тривати це має 3 години й більше. Синоптики Українського гідрометцентру не очікують посилення швидкості вітру, а отже і бурі цього разу не буде».

Українцям рекомендували закрити вікна, обмежити перебування на вулиці, пити багато води та за наявності очищувача повітря включити його на максимум

Напередодні пил із Сахари огорнув Німеччину, Францію та Швейцарію. Атмосфера над деякими регіонами Європи набула жовтувато-помаранчевого відтінку через дрібні частки піску, які вітром були принесені з пустелі. Очікується, що якість повітря погіршиться протягом найближчих кількох днів.

Україну накрив пил із СахариУкраїну накрив пил із Сахари

31 березня пилом накрило Прикарпаття, а вже сьогодні така ситуація очікується по всій Україні. Небо, за даними синоптиків, буде дуже тьмяним. При цьому все ще очікується аномальне тепло до +25 градусів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах