Цьогоріч Великдень буде пізнім: як обирається дата

Цьогоріч Великдень буде пізнім: як обирається дата

Цьогоріч Великдень буде пізнім: як обирається дата фото: apostrophe.ua

Події
28 березня 15:07

Щовесни християни відзначають світле свято Великдень, що символізує воскресіння Ісуса через три дні його страти. Проте дата завжди різна.

Як повідомляє Vgorode, цьогоріч дата буде пізньою.

Дата свята вираховується за місячним календарем і щороку змінюється. Однак Великдень завжди випадає на неділю - саме цього дня тижня, згідно з Біблією, воскрес Христос.

Метод розрахунку дати називають пасхалія. У православних та католиків він відрізняється.

Дату Великодня розраховують так: беруть день весняного рівнодення (21 березня) і дивляться, коли настане найближчий до нього повний місяць. У першу неділю після цієї повні святкують Великдень. Також у православних Великдень не може співпадати з єврейським святом Песах.

У православних Великдень завжди настає пізніше, ніж у католиків. 5 травня - ось якого числа Великдень у 2024 році у православних, а у католиків - 31 березня. 

Іноді католики та православні відзначають свято в один день. Так буде наступного року. Великдень 2025 у православних і католиків співпаде і відзначатиметься 20 квітня.

Раніше, ми писали про те, що 2024 рік є високосним, а також про історію та забобони. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах